Woodstock 17.8.1969
Sony Music julkaisi vuonna 2009 laajan, kuuden CD:n Woodstock boxin lisäksi viideltä artistiltaan heidän koko Woodstock-keikan. Jostakin syystä yhtiö halusi samaan nippuun artistien samaan aikaan julkaistun studiolevyn. Winter-paketissa on liven kyljessä miehen Columbia-debyytti Johnny Winter. Mutta todella kurjaa että studiolevyltä ei ole mukana 2005 painoksen bonuksia.

Johnny Winter, blues ja hippifestivaalit eivät ehkä heti tunnu sopivan yhteen. Tosin tuolla aikakautensa suurimmalla festarilla oli avoin ja suvaitseva ilmapiiri. Winterin bändi saapui Woodstockiin myöhässä soittajien missattua sinne buukatun lennon. Heidän iltapäivän keikka vaihtui keskiyöhön.

Sateen, vilun ja mudan runtelemat nuoret saivat festareiden kolmantena päivänä kuulla melko keskinkertaisen Johnny Winter esityksen. Edgar tulee lavalle keikan loppupuolella vahvistamaan trioa. Setissä oli mukana muutama juuri äänitetyn Second Winter -levyn raita, sekö albumilta poisjäänyt Tell The Truth. 

Winterin keikka taidettiin kuvata kokonaisuudessaan, mutta manageri Steve Paul esti leffan tekijöitä käyttämästä Winterin esiintymistä. Myöhemmin hän myönsi tehneensä asiassa täysin väärän valinnan. Elokuva tuki siinä esiintyneiden artistien tulevien vuosien levy- ja keikkamyyntiä moninkertaisesti enemmän kuin siitä saadut korvaukset. Johnnyn keikan päättänyt Mean Town Blues ilmestyi levynä vasta 1994 kun Woodstock-nauhoja julkaistiin lisää sekö 2009 kun leffaa pidennettiin kokonaisella bonuslevyllä.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit