Woodstock 17.8.1969
Sony Music julkaisi vuonna 2009 kuuden CD:n Woodstock-boxin lisäksi viideltä artistiltaan heidän koko Woodstock-keikan. Jostakin syystä yhtiö halusi yhdistää samaan nippuun artistien vuoden 1969 studiolevyn. Winter-paketissa on liven kyljessä miehen Columbia-debyytti Johnny Winter. Mutta todella kurjaa että studiolevyllä ei ole mukana 2005 painoksen bonuksia. Törkeä moka yhtiöltä.

Johnny Winter, blues ja hippifestivaalit eivät ehkä heti tunnu sopivan yhteen. Tosin tuolla aikakautensa suurimmalla festarilla oli avoin ja suvaitseva ilmapiiri. Winterin bändi saapui Woodstockiin myöhässä soittajien missattua sinne buukatun lennon. Alkujaan iltapäiväksi sovittu keikka vaihtui keskiyön vetoon.

Sateen, vilun ja mudan runtelemat nuoret saivat festareiden kolmantena päivänä kuulla melko keskinkertaisen Johnny Winter esityksen. Edgar tulee lavalle keikan loppupuolella vahvistamaan trioa. Setissä oli mukana muutama juuri äänitetyn Second Winter -levyn raita, sekä albumilta poisjäänyt Tell The Truth. 

Winterin keikka taidettiin kuvata kokonaisuudessaan, mutta manageri Steve Paul esti käyttämästä Winterin esiintymistä tulevassa elokuvassa. Myöhemmin hän myönsi tehneensä asiassa täysin väärän valinnan. Elokuva tuki siinä esiintyneiden artistien tulevien vuosien levy- ja keikkamyyntiä moninkertaisesti enemmän kuin siitä saadut maltilliset korvaukset. 

Woodstockin 50-juhlavuoden aattona marraskuun 2018 mustana perjantaina julkaistu tupla-LP siirtyi nätisti vinyylihyllyssä Johnny Winter LP:n viereen ja samalla (kuvassa näkyvä) CD-laatikko kierrätykseen.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit