Johnny Winter: Live At Royal Albert Hall 17.4.1970
CBS järjesti huhtikuussa 1970 artisteilleen Lontoossa kahden päivän minifestarin nimeltä The Sound Of The 70's. Illan esiintymiset myös äänitettiin ja kuvattiin myöhempää kaupallista tarkoitusta varten. Carlos Santanan nimellä ja kuvalla myytävä DVD Legends Of Rock sisältää kumminkin vain kaksi kappaletta Johnny Winterin setistä. Tätä parempi hankinta on Winterin 70-luvun esiintymisiä sisältävä Live Through The 70's DVD, jolla on tältä keikalta biisien Johnny B. Gooden ja Tell The Truthin lisäksi Talk To Your Daughter sekä helmi- tai huhtikuussa Tanskassa kuvattu TV-esiintyminen. Valitettavasti Lontoon keikkaa seuranneena päivänä 18.4. Bremenissä, Saksassa äänitetyltä Beat Clubin esiintymiseltä ei ole otettu kuin yksi sen kolmesta biisistä.

Winter aloittaa setin esikoislevyltään löytyvältä bluesilla Help Me, mutta siirtyy heti sen perään rokkaamaan Johnny B. Goodea. Pikkuveli Edgar ei taida tässä vaiheessa olla vielä lavalla tai ainakaan ääninauhalle ei ole tarttunut miehen pianoa. Chicago-bluesin kulmakivi Mama Talk To Your Daughter svengaa mukavasi ja basisti Tommy Shannon kuljettaa sitä mallikkaasti. B.B. Kingin hidas It's My Own Fault on minusta tämän Royal Albert Hallissa äänitetyn keikan parhaita hetkiä. Johnnyn kitara soi yleisön edessä jopa säteilevämmin kuin pari vuotta aiemmin äänitetyllä esikoislevyllään. Samaiselta esikoiselta kuullaan vielä kitaristin omat kappaleet Black Cat Bone ja Mean Town Blues ennen kuin multi-instrumentalisti Edgar Winter (piano, saksofoni & rummut) saapuu täydentämään trioa.

Edgar Winter on myöhemmin 70-luvulla esittänyt folklaulua Tobacco Road erittäin raskaana versiona, mutta isoveljen kanssa biisi menee hiukan päämäärättömäksi jammailuksi. Rumpali "Uncle" John Turner ja Edgar heittävät kahteen mieheen rumpusoolon jälkeen instrumentaalin, joka sai myöhemmin nimekseen Frankenstein. Huhun mukaan tämä kolme vuonna myöhemmin Jenkkien listaykköseksi kivunneen biisin alkuperäisnimi olisikin ollut The Double Drum Solo. Hieman pitkistyttävän rupeaman jälkeen bändi soittaa viimeisenä biisinä Second Winterin sessioissa keskenjäänneen Tell The Truth.

Minua kummastuttaa bändin biisivalinnat sillä puoli vuotta aiemmin julkaistulta, ja kiitellyltä Second Winter levyltä ei soiteta kuin Johnny B. Goode. Winter hajotti bändin palattuaan Euroopasta kotiinsa joten tämä voinee osaltaan selittää asiaa. Muuten keikka on hieno lisä vuoden 2004 Second Winter erikoisjulkaisuun.

Petri Myllylä / 08.12.2021


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit