Johnny Winter And
Johnny Winterin pikkuveljen lähdettyä luomaan omaa soolouraansa, Johnny hajoitti sukunimeään kantaneen bändinsä Euroopan kiertueen päätteeksi huhtikuussa 1970. Välittömästi sen jälkeen hän perusti uuden bändin yhdessä The McCoys muusikoiden kanssa. Syntynyt And-kokoonpano julkaisi lyhyen yhdessäolosta aikana vain tämän studiolevy syksyllä 1970.

Second Winter antoi aavistaa että kitaristi on siirtymässä puhtaasta bluesin esittämisestä enemmän rokkaavaan materiaaliin. Johnny Winter And onkin kitaristin ensimmäinen selvä bluesROCK -levy. Mukana ei ole yhtään selvää bluesia. Toisena kitaristina toiminut Rick Derringer kantaa vastuuta neljällä biisillään Johnnyn sävellyskynän tulostaessa kaksi biisiä. Derringerin Rock And Roll Hoochie Koo on levyn ehdottomasti tunnetuin biisi. Tosin Winterin tekemät, sekä avausraita Guess I'll Go Away että Prodigal Son ovat nekin levyn parhaimistoa. Aikalaiskommenteissa on kerrottu kuinka kovaa bändi soitti keikoillaan. Kovaa soitettuna levy kuulostaa paikoitellen raskaalta, mutta samalla hyvin svengaavalta. Viittaukset Jimi Hendrixiin ovat tavallaan perusteltuja.

Olin kerännyt useita vuosia Winterin vinyylilevyjä kunnes keväällä 2014 löysin Johnny Winter And -levyn alkuperäisen amerikkalaisen, kansiltaan kuluneen, mutta hyvin soivan kappaleen. Sen hankinnan myötä olen kuunnellut albumia useita kertoja. Kokoonpanolta julkaistut kaksi livelevyä ovat molemmat erinomaisia, mutta ei tämä studiolevy huono ole sekään. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit