Still Alive And Well
Johnny Winter ajautui vuoteen 1971 mennessä niin pahaan huumekierteeseen, että joutui hengähtämään pidemmän tovin ennen paluutaan musiikin pariin. Siinä häntä auttoivat hajonneen And-bändin basisti Randy Jo Hobbs sekä Edgar Winter's White Trashiin liittynyt kitaristi Rick Derringer. Hän soittaa muutamalla levyn biisillä sekä hoiti syksyllä 1972 äänitetyn ja tammikuussa 1973 julkaistun levyn. Rummuissa on Winterin bändissä vuoteen 1976 saakka ollut Richard Hughes, johon Winter tutustui käytyään tsekkaamassa Derringerin kanssa Winter-tribuuttibändiä. Kosketinsoitin osuudet hoitavat Utopia parivaljakko Mark Klingman ja Todd Rungren.

Musiikillisesti levy seikkailee moneen suuntaan. Enimmäkseen pysytään kylläkin bluesin ja hard rockin maisemissa, mutta levyltä löytyy myös county vaikutteita. Levyn soundi ei ole kovin bluesimaisen syvä tai rokkaavan äänekäs vaan paikoitellen jopa kosiskelevan kuuloisen pop. Kiinnostavinta antia ovat edellisen And-kokoonpanon tapaan Winterin ja Derringerin tupla kitaroinnit. Jälkimmäinen myös laulaa osan biiseistä vaikka kansitiedot eivät tätä vahvista.

Levyn kymmenestä biisistä vain kaksi on Winterin omia. Niiden lisäksi levyllä on kaksi biisiä Derringeriltä. Näistä nimikappale Still Alive And Well oli muutamia kuukausia aiemmin ilmestynyt Edgar Winterin livelevyllä. Lisäksi mukana on peräti kaksi Stones-coveria, joista Let It Bleed onnistuu Winterin ensijulkaisema Silver Trainiä paremmin. Jälkimmäinen oli ainoana mukana vuotta myöhemmin startanneen Saint & Sinners kiertueen settilistassa. Tämä tarkoittanee että herra Winter pitää coveroinnistaan arvostelijaa enemmän. Loput neljä ovat huolella valittuja niin että Little Richardin Lucille ja Dylanin From A Buick Six jäivät odottamaan julkaisuaan aina vuoteen 2005 jollon Columbia laittoi ne ilman Johnnyn lupaa remasteroidun CD:n bonuksiksi. Edgar Winterin bändin Dan Hartman teki levylle tilaustyönä hyvin johnnywintermäisen Can't You Feel It.

Levy-yhtiö näyttää laittaneen alkuperäisen LP:n biisit myöhemmissä CD-painoksissa hiukan toiseen järjetykseen. Tämä on onnistunut veto sillä yksi kaikkien aikojen parhaista levytetyistä Rock Me Baby covereista avaa CD:n paremmin kuin LP:n avaava Winterin oma Rock & Roll. Tällaisenaan tämä levy on ehdottomasti suositeltava hankinta.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit