John Dawson Winter III
Ostin John Dawson Winter III LP:n itselleni saksalaisesta divarista syksyllä 2011. Olin tosin tutustunut levyyn pari vuotta aiemmin kuunnellen sitä tiedostomuodossa työpaikalla. Levy kuulostaa kotona nahkasohvalla istuttaessa mielenkiintoisemmalta kuin töissä tai autossa.

Tällä levyllä soittaa sama trio kuin Winterin levytystauon katkaisseella Still Alive And Well. Johnny And-bändissä soittaneen Bobby Galdwellin tilalla kuullaan siis rumpalina Richard Hughesia. Vuonna 1974 vallitsi monikanavainnostus ja tästäkin levystä miksattiin nelikanavainen julkaisu. Se on sittemmin julkaistu DVD-levyllä (pikkukuva).

Levyn 11 kappaleesta peräti viisi on Johnnyn omia. Koskaan aiemmin hänellä ei ollut ollut näin monta omaa biisiä levyllään. Niiden lisäksi Johnnyn uusi tuottaja Shelly Yakus sai houkuteltua John Lennonin antamaan Winterille levyn avausraidaksi laitetun Rock & Roll Peoplen. Valitettavasti kyseessä on selvä ylijäämäbiisi, jota Lennon ei halunnut itse omalle levylleen. Winter sai levyä varten paljon materiaalia ulkopuolisilta, mutta oikeastaan vain vanhan bändikaverin Rick Derringerin Roll With Me kuulostaa Winteriltä. Mukana on myös pari vähemmän tunnettua cover-biisiä. Näistä Elviksen edellisenä vuotena äänittämä Raised On Rock toimii Johnnyn bändin käsittelyssä yllättävän hyvin. Samaa en voi sanoa säveltäjäpariskunnan Barry Mannin ja Cythnia Weilin Lay Down Your Sorrow on minun makuuni aivan liian pliisu.

Johnny Winterin omista biiseistä pariminuuttinen countrybiisi Love Song To Me on taatusti saanut monen blues/rock-Winterin fanin vihaiseksi, mutta minusta biisi on lumoavan yksinkertainen ja toimii yllätävän hyvin kakkospuolen keskellä. Sen perään kuultava Pick Up My Mojo on yksi levyn omista suosikeistani. Johnny on myöhemmin sanonut A-puoleb päättävän Strangerin olevan mielestään yksi parhaista tekemistään biiseistä. 

Kesäkuussa startanneelle kiertueelle palkattiin jälleen komppikitaristi. Paikan sai Edgar Winter's White Trash LP:llä 1971 soittanut Floyd Radford. YouTubesta löytyy kiertueen startannut BBC-esiintymisen sekä Saksan Bremenissä marraskuussa 1974 kuvattu Bony Moronien. Niiden perusteella bändi on ollut tämän levyn julkaisun aikoihin erittäin kiinnostava esiintyjä. Valitettavsti aikakaudelta on julkaistu niukasti livemateriaalia. 

Petri Myllylä

 

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit