Nothin' But The Blues
Legendaarinen Chess-yhtiö vaihtoi 1975 toistamiseen omistajaa eikä yhtiöön tämän jälkeen jäänyt enää niitä henkilöitä, jotka olivat olleet mukana toiminnassa sen bluestähtien aloittaessa uraansa. Johnny Winter houkutteli vuonna 1976 Muddy Watersin siirtymään managerinsa pyörittämään levy-yhtiö Blue Sky'in. Saman vuoden syksynä Winter osallistui Muddyn comeback-levyn Hard Again tekoon toimien sen pääasiallisena kitaristina ja tuottajana.

Hard Again -levyn ilmestymisen jälkeen Johnny Winter kiersi Muddyn bändin kanssa An Evening Of Blues -kiertueella. Heti sen päätyttyä hän palasi keikkailun jäljiltä tulikuuman bändin mukaansa studioon. Paikaksi valittiin sama Schoolhouse, jossa Hard Again oli äänitetty puoli vuotta aiemmin. Intensiivisen äänityssession tuloksena syntyi Johnnyn paluu perusbluesin pariin. En ole löytänyt yhtään Winterin keikkaa, jolla hän olisi soittanut levyn biisejä. Olisko levy ollut tekijälleen jonkinlainen palkinto hienosti hoidetun Muddyn comebackin johdosta. 

Johnny Winter vastaa yhtä biisiä lukuunottamatta albumin materiaalista. Mies on päättänyt pysytellä turvallisesti melko perusbluesissa ja albumia vaivaakin hiukan liiaksi jamimeininki. Toisaalta bändin ollessa näin erinomainen ja Winterin soiton ollessa kauttaaltaan timanttista, se takaa jo keskinkertaisesta materiaalista astetta paremman lopputuloksen. Muddy Waters on mukana omalla 50-luvun biisillään Walking Thru The Park, jota kokeiltiin jo Hard Againin sessioissa.

Lebyn ilmestyttyä Winter kasasi valkoisista soittajista itselleen blues-bändin ja lähti sen kanssa kiertueelle. Uusina miehinä bändiin tuli toiseksi kitaristiksi Pat Rush ja rumpaliksi Bobby Torello. Basistin paikalle Johnny kiinnitti jälleen hyvän ystävänsä Randy Jo Hobbs, joka kuitenkin sai harjoituksissa sähköiskun ja joutui sairaalahoitoon. Toisen epäonni on toisen onni ja paikan sai Ikey Sweat.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit