Raisin' Cain
Sain tämän levyn syntymäpäivälahjaksi vuonna 1981. En enää muista kuinka paljon levyä tuolloin kuuntelin, mutta reilu kolmekymmentä vuotta myöhemmin se ei kohoa omien Johnny Winter suosikkieni joukkoon.

Basisti Jon Paris liittyi Winterin bändiin kesällä 1978 samoihin aikoihin kun White, Hot & Blue -levy ilmestyi kauppoihin. Kaksikon takana oli edellisenä vuonna bändiin rekrytoitu rumpali Bobby Torello. Raisin' Cain ei ole mitään erikoisen kuumaa tavaraa. Trio ei pääse oikein tällä levyllä käyntiin vaikka sen avaava vanha Guitar Juniorin pikkuhitti The Crawl saakin hienon winterkäsittelyn. Levyn paras cover on useasti Johnnyn setissä ollut Muddy Watersin Rollin' And Thumblin'. Huono ei ole myöskään Johnnyn nuoruudessa inspiraationa toimineen Clarence Garlow'n Bon Ton Roulet. Johnny levytti viisi vuotta myöhemmin vain vuosi ennen Garlowin kuolemaa kaksi hänen biisiä Serious Business LP:lle. Vastoin useiden muiden fanien näkemystä, minusta levyltä löytyvä Bob Dylanin Like A Rolling Stone on yllättävän hampaaton vaikka kitaristi onkin yleensä onnistunut Dylanin biisien sähköistämisessä. 

Levy jäi tämän kokoonpanon viimeiseksi sillä Bobby Torello irrottautui bändistä ennen neljän vuoden päästä ilmestyvää seuraavaa levyä. Jon Paris ei ollut sillä mukana mutta jatkoi Winterin keikkabändissä 80-luvun loppuun saakka ollen yksi miehen pitkäaikaisimmista soittokavereista. Paris esiintyi myös Winterin 70-vuotisjuhlissa keväällä 2014.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit