Serious Business
Tapanani ei ole juurikaan puuttua arvostelemieni levyjen tuotannolliseen puoleen. En koe omistamani sellaisia kultakorvia, että lähtisin antamaan ohjeita levytuottajille. Tämän levyn suhteen teen poikkeuksen sillä sen uudelleenmasteroiminen tai peräti miksaaminen maksaisi taatusti vaivan. Ainakin Englannissa prässätty vinyyli kärsii selvästä bassojen puutteesta. 

Jos Serious Business saa pyyhkeitä tuotannollisista syistä, sen musiikki ja kappalevalinnat sitä vastoin ansaitsevat kiitosta. Edellisen Guitar Slingerin tavoin studion rytmiryhmän muodostavat Albert Collinsin taustalla soittaneet basisti Johnny B. Haudan ja rumpali Casey Jones. Myös pianisti Ken Saydak on tuttu Winterin edellisen vuoden paluulevyltä. Tällä kertaa mukana on myös Winterin kiertuebändin basisti Jon Paris, joka hoitaa tyylikkäästi neljällä raidalla kuultavan huuliharpun soiton. Näistä Murdering Blues oli tosin äänitetty Guitar Slinger sessioissa ja biisin alkuperäinen huuliharppuraita oli James Cottonin soittama  

Johnny Winter oli tehnyt Serious Businessille peräti viisi omaa biisiä, mutta lopulta niistä vain kaksi laitettiin levylle. Tämä ei itseäni haittaa sillä levy on ohuesta soundistaan huolimatta mieluisaa kuunneltavaa. Levyn sessiot sujuivat edellisvuoden tapaan eli Johnny ja levy-yhtiö Alligatorin pomo Bruce Iglauer ottivat jatkuvasti yhteen. Bruce joka toimi tuottajana halusi kontrolloida ja hänellä oli voimakkaat mielipiteet. Johnny oli tottunut tekemään levyjä leppoisassa ilmapiirissä jossa asioita ei hinkata ja kiilloteta vaan vetäistään suurin piirtein sinne minne on aiottu. Äänityssessio kesti kuitenkin vain viisi päivää kuten myös levyn miksaaminen.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit