Third Degree
Lähdin Suomen puolustusvoimien leipiin lokakuussa 1986. Sotilaselämän ja metsäkeikkojen viedessä huomioni, en havainnut tämän albumin julkaisua joten siihen tutustuminen tapahtui vasta armeijan jälkeen. Nuoren miehen vilkas elämä ei kuitenkaan jättänyt yhtä paljon aikaa kolmannen asteen kuunteluun kuin Johnny Winterin pariin aiempaan levyyn. 

Saatuaan Columbia Records'ilta kenkää 1981, Johnny Winter halusi Alligator Recordsiin. Hänen managerille kesti kolme vuotta neuvotella diili, mutta kun se allekirjoitettiin antoi se Johnnylle uutta virtaa. Kahden kohtuullisen hyvin menestyneen levyn jälkeen Winter ei pelännyt uudistaa soundiaan kolmannelle ja viimeiseksi jääneelle Alligator-levylleen. Johnny ja Alligatorin pomo Bruce Inglaur olivat ottaneet reilusti yhteen kahden edellisen levyn äänityksissä eikö Bruce ollut mukana studiossa 3rd Degreen sessioissa.

ei kuitenkaan kelvannut JohnParhaiten tämä on kuultavissa akustisen National Steel -kitaran mukanaololla kahdessa biisissä. Winter oli kutsunut sessioihin myös vanhan ystävänsä Dr. Johnin, joka soittaa pianoa parissa biisissä. Näistä toinen, Winterin ensimmäisen Columbia-levyn tuottajan Willie Dixonin Love, Life And Money on yksi albumin parhaita tulkintoja. 

Winter on myöhemmin usein väittänyt hänen alkuperäisen trion hajoamisen keväällä 1970 johtuneen kitaristin managerin halusta myydä suojatti laajemmille kansanjoukoille kuin mihin uskoi bluestrion kykenevän (seikka jonka ZZ Top todisti vääräksi). Third Degreen sessioissa koettiin tämän trion reunion lähes 16 vuoden tauon jälkeen kun Stevie Ray Vaughanin kanssa vuosia soittanut basisti Tommy Shannon ja rumpali Uncle John Turner vierailevat kolmella levyn kappaleella. Freddie King'in See See Rider, Elmore James'in klassikko Shake Your Money Maker ja Broke And Lonely todistavat että trion kemia ei ole kadonnut vuosien mukana vaan soitto kulkee kuin lähes kaksikymmentä vuotta aiemmin. 

Winter esiintyi 21.1.1987 Kulttuuritalolla, ja pari päivää myöhemmin Ruotsin televisio kuvasi Sound The Bell'in ja Mojo Boogien tukholmalaisessa studiossa ennen illan keikkaa. Nämä biisit löytyvät 2010 julkaistulta DVD:ltä Live Through The '80s. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit