San Diego 30.3.1974 / Fresno 31.3.1974
Radioasema King Biscuit Flower Hour äänitti 1970, -80 ja -90 -luvulla Amerikassa kymmenien eri bändien keikkoja ja lähetti niitä satojen eri radiokanavien välityksellä samanaikaisesti jopa miljoonille amerikkalaisille kuulijoille. Johnny Winterin Fresnon keikka on julkaistu useina bootlegeina, mutta Concert Vaultin sivuilta sen voi kuunnella pientä korvausta vastaan. Edellisen illan San Diegon keikka on näistä kahdesta kuitenkin kiinnostavampi sillä reilun puolentoista tunnin mittaisena se taitaa olla kokonainen.

San Diegon keikan kahdeksasta biisistä vain kuusi oli osana alkuperäistä radiolähetystä. Juuri julkaistulta Saints & Sinners -levyltä kuullaan hämmästyttävästi vain kolme kappaletta Bad Luck Situation ja Stone County ja Larry Williams'in loistava Bony Maronie. Edellisen levyn Stones-cover Silver Train taisi olla kitaristin mieleen sillä biisistä tuli hänen kitarasoolon väline. Kaksitoista minuuttinen slide-kitaran värittämä versio on todella blues. Yhteistyö toisen kitaristin Doug Brockien kanssa pelaa niin hyvin että luulin aluksi paikalla olleen bändin tuottaja/kitaristin Rick Derringerin.

Radiokeikka tarjoaa Winterin rock-bluesia koko rahan edestä. Concert Vaultin kuukausimaksun ollessa vain 3 dollaria sen satojen keikkojen arkistosta live-musan diggari löytää paljon hyviä keikkoja. Captured Live! -kiekon laajunnusta odotellessa nämä kaksi keikkaa kuuluvat ehdottomasti kitaristilaulajan blues-rock -aikakauden fanin soittolistalle. Keikka toimii myös hyvänä innoittavana starttina Winterin diggailuun.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit