Brookhaven 7.9.1979
Radioasema King Biscuit Flower Hour äänitti 1970, -80 ja -90 -luvulla Amerikassa kymmenien eri bändien keikkoja ja lähetti niitä satojen eri radiokanavien välityksellä samanaikaisesti jopa miljoonille amerikkalaisille kuulijoille. Tämäkin Flower Hour keikka on pientä korvausta vastaan kuunneltavissa Concert Vaultin nettisivuilta.

Winterin keikkasetti on laadittu varman päälle. Se on täynnä vuoroittain esitettyjä rock- ja blues -standardeja eikä mukana ole kuin yksi miehen oma raita. Yleisömetelistä voi aavistaa keikan menneen silti hyvin sillä vastaanotta kuulostaa varauksettomalta. Keikkasoundi ei ole siloteltu vaan tyypillisen radiokeikan tavoin sillä on karkea sointi. Itseäni tällainen alituottaminen ei kuitenkaan häiritse ja kuuntelen keikkaa aina yhtä innoissani. Se ei ole yhtä blues kuin viisi kuukautta aiemmin äänitetty Rockpalast-keikka, mutta selvästi lyhyempänä festariesiintymisenä Brookhaven on ehdottomasti Winter-fanille tärkeä julkaisu. 

Tämä keikka on äänitetty tapahtumassa, jossa esiintyi artisteja, jotka olivat olleet mukana 10 vuotta aiemmin pidetyllä Woodstock festareilla. Sen radiolähetyksestä on sittemmin tehty useita bootleg-levyjä, joista itselläni on alla oleva Woodstock Revival 1979

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit