Muddy Water, Johnny Winter & James Cotton: Breakin' It Up, Breakin' It Down
Johnny Winterin syksyllä 1976 tuottama Hard Again oli Muddy Watersin comeback-albumi. Levyn ilmestymisen jälkeen seuraavan vuoden maaliskuussa startannut An Evening Of Blues -kiertue on sittemmin noussut legendaariseen maineeseen. Johnny Winterille se oli paluu klubiympäristöön. Olihan kitaristi soittanut kesästä 1969 lähtien isoissa areenoissa ja stadioneilla.

Kiertueen keikat koostuivat kahdesta setistä. Ensimmäisen aikana Johnny Winter ja James Cotton vastasivat lauluosuuksista Muddyn tullessa lavalle vasta toisen setin alussa. Ainakin kolme kiertueen keikoista äänitettiin ja Detroitin keikan setistä biisit Nine Below Zero, Howling Wolf ja Deep Down In Florida päätyivät pari vuotta myöhemmin julkaistulle, nyt legendaariseen maineeseen kohonneelle Muddy "Mississippi" Waters Live -albumille. Concert Vaultin sivuilta pääsee kuuntelemaan New Yorkin Palladiumissa 4.3.1977 soitetun keikan.

Kolmekymmentä vuotta jälkeen julkaistu levy on odotettu tapaus sekä Muddy Waters että Johnny Winter faneille. Levyn kaikki 11 biisiä ovat ennen julkaisemattomia. Levy onnistuu olemaan autenttisen kuuloinen vaikka biisit tulevat kolmen illan kuudesta eri setistä. Levy synnyttää illuusion kokonaisesta keikasta mikä pitää lukea sen eduksi. Levytiedoissa kerrotaan tarkasti eri kappaleiden laulajat, mutta ei eritellä biisejä, joilla Muddy ei ole mukana. Näitä ovat ainakin James Cottonin laulamat Dealin' With The Devil, How Long Can A Fool Go Wrong ja Rocket 88 sekä Winterin laulamat I Done Got Over It, Love Her With A Feeling ja Mama Talk To Your Daughter.

Olisin odottanut yhden CD:n rinnalle laajempaa fanipainosta, jossa olisi ollut useamman illan kokonaiset keikat. Kiertueella ei soitettu illasta iltaan samaa settiä ja siksi julkaistavaa materiaalia olisi hyvinkin ollut vähintäänkin tuplaa varten. Itselläni on bootleg Philadelphian keikasta ja sen perusteella saamani kuva näistä bluesilloista on aidompi kuin mitä tämä levy onnistuu antamaan.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit