Bath 28.6.1970
The Bath Festival of Blues and Progressive Music oli yksi Woodstockin innoittama festari, jonne saapui hyvän bänditarjonnan innoittamana peräti 150.000 katsojaa. Tarjolla oli Led Zeppelinin lisäksi, perienglantilaiseen tapaan vettä, mutaa ja huonoja kulkuyhteyksiä.

Promoottori Freddie Bannister teki festareilla kaikki mahdolliset virheet, joita hän ei myöhemmin Knebworthissa enää toistanut. Yksi Freddien virheistä oli kadottaa Bathissa kuvattujen keikkojen mustavalkoiset kuvanauhat. Onneksi audioäänitykset jäivät hänen käsiinsä, ja esimerkiksi Just Broken Even -bootlegboxi sisältää myös Johnny Winter And bändin setin.

Tämä reilun tunnin mittainen keikka löytyy toki YouTubesta, mutta muuten sen löytäminen on tuskastuttavan vaikeaa. Johnny Winter on kertonut 2000-luvun haastatteluissa manageri Steve Paulin halunneen hänen hajottavan aiemman trionsa ja tutustutti kitaristin teinitähtinä tunnetun The McCoys'in jäseniin. Tosin tämä keikka taisi jäädä bändin liiderin Randy "Rick" Derringerin veljen Randy Zehringerin viimeiseksi bändissä sillä jo seuraavalla viikolla Atlanta International Pop Festivalin keikalla Johnnyn veli Edgar tuurasi bändin rumpalina. Uuden kokoonpanon basistina oli Randy Jo Hobbs ja kosketinsoittajana Bobby Peterson.

Setissä oli mukana jo kolme biisiä reilun kolmen kuukauden päästä ilmestyvältä Johnny Winter And -levyltä.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit