Certifiable: Live In Buenos Aires (DVD & CD)
The Police oli yksi nuoruuteni suosikkibändejä ja rakkaus sen musiikkiin on säilynyt läpi vuosikymmenien. Kun kauppoihin ilmestyi reunionkiertueen dokumentti, kaivoin kuvetta jo tavallisempaa syvemmältä, koska halusin keikan Blu-ray+2CD muodossa. Milloinkohan levy-yhtiöt tajuaisivat säästää luontoa ja kustannuksia ja laittaisivat DVD pakettiin mukaan latauskoodin keikan mp3-audioraitaan.

Omistan tätä kirjoittaessani vasta muutamia True HD- ääniformaatilla olevia teräväpiirtokeikkoja. Certifiable on näistä ensimmäinen, jonka monikanavaääni vyöryy niin massiivisesti kohti kuulijaa, että jouduin vaihtamaan kesken keikkaa perinteiseen kaksikanavaääneen. Sen miksaus on minunlaiselle vanhan koulukunnan kuulijalle levollisempi - ja samalla nautittavampi. Yleensä suostun uusissa äänityksissä kuuntelemaan niiden monikanavamiksukset, kun taas vintage-äänitysten 5.1. laajennuksia en kuuntele juuri koskaan.

Live In Rio'oon verrattuna tämän pakkauksen tekee mielenkiintoiseksi sen bonuksena oleva dokumentti bändin uudelleentulemisesta. Sen kiinnostavin kohta on reunionin uutisen julkaisutilaisuis ja lyhyt keikka Los Angelesin Whiskey Go-Go klubilla. (Black Sabbath piti samalla klubilla marraskuussa 2011 samanlaisen comeback infon).

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit