Ghost In The Machine
Kirjassa The 500 Greatest Albums Of All Times tämä albumi arvioitiin maailman 318. parhaaksi. Arvio pohjautuu vuonna 2003 Rolling Stone -lehden tekemään kyselyyn, jossa sadat musiikkialan ammattilaiset listasivat kukin 50 omaa suosikkilevyään. Vaikka itse en listauksia juuri harrasta, kyseinen kirja on kiinnostavaa luettavaa.

The Police oli ollut parin vuoden ajan yksi suosikkiyhtyeistä kun keväällä 1981 tutustuin Rainbow'n, Whitesnaken ja muiden tuon ajan raskaan rockin yhtyeisiin. Pian levylautaselle löytyi myös Deep Purplen, Led Zeppelinin ja Black Sabbathin tuotantoa. Syksyllä ilmestynyt Policen neljäs levy Ghost In The Machine ei enää minua puhutellut enkä sitä hankkinut kolmen edellisen levyn jatkoksi. Tämä hetki koitti kuitenkin elämässäni, mutta vasta 2014, eli lähes 33 vuotta myöhemmin.

Ghost In The Machinen avauspuoliskon (siis nyt puhutaan LP-levystä) kolme ensimmäistä biisiä julkaistiin myös singleinä. Ja koska Spirit In  The Material Word, Every Little Thing She Does Is Magic ja Invisible Sun menestyivät hyvin, ei niitä voinut olla syystalvella 1981 kuulematta. Mutta niin täydellisesti hylkäsin bändin, että kaikki muun levyn biisit tuntuivat itselleni vierailta kun levyn ensimmäisen kerran (tiedostomuodossa) 2011 kuuntelin. Vinyylin ostamisen jälkeen olen kuunnellut levyä joitakin kertoja, mutta Heikin alla olevan arvion mukaiseen lopputulokseen olen itsekin päätynyt. Ei vakuuta. 

Petri Myllylä

 

En ole oikein ikinä päässyt Ghost In The Machine -levyn sisään. Koskettimet tekevät siitä jotenkin yhtyeen muita albumeja kylmemmän. Spirits In The Material World ja Every Little Thing She Does Is Magic ovat levyn tarttuvia hittejä, mutta eivät nekään mitään The Policen parhaimpia kappaleita ole. Levyn äänimaailma ei vain vakuuta. Ehkä aiempien levyjen reggae ei vain luonnistunut Kanadassa.

Heikki Heino


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit