Synchronicity
Kirjassa The 500 Greatest Albums Of All Times tämä albumi arvioitiin maailman 447. parhaaksi. Arvio pohjautuu vuonna 2003 Rolling Stone -lehden tekemään kyselyyn, jossa sadat musiikkialan ammattilaiset listasivat kukin 50 omaa suosikkilevyään. Vaikka itse en listauksia juuri harrasta, kyseinen kirja on kiinnostavaa luettavaa.

Vuonna 1983 The Police oli kiistatta maailman ykkösbändi. Synchronicity oli bändin ällistyttävän uran viimeisen näytöksen päättävä esirippu. Sen tekeminen oli tuskin taival ja bändi oli paikoin pahasti solmussa. Itse olin kuitenkin tähän mennessä menettänyt kiinnostukseni trion tekemisiin ja ostin Synchronicityn LP:n vasta kesällä 2013. Toki minä sen tuoreeltaan kuuntelin kun kaverini sen hankki. Levy muistetaan useista sinkkuhiteistään, jotka soivat kaikkialla maailmassa keräten bändille miljoonia ja miljoonia faneja. Sen tunnetuimpia kappaleita ovat kiehtova Wrapped Around Your Finger, kaihoisa King Of Pain sekä minusta yksi pophistorian hienoin kappale Every Breath You Take. Huomioitavaa on että kaikki levyn parhaat biisit ovat Stingin käsialaa. 

Petri Myllylä

 

Heräsin The Policen mainiouteen vasta Synchronicityn aikaan. Albumin A-puoli on epätasainen, mikä johtuu paljolti Stewart Copelandin ja Andy Summersin tekemistä kappaleista. Vaikka ne eivät olekaan mitään klassikkoja, olen jollain perverssillä tavalla tykästynyt etenkin Copelandin tekemään Miss Gradenkoon. Sen sijaan lp:n B-puoli on minusta yksi rockin historian hienoimmista kokonaisuuksista. Sieltä löytyvät kappaleet Every Breath You Take, King Of Pain, Wrapped Around Your Finger ja Tea In Sahara. Kaikissa kappaleissa trion pelkistetty soundi tuntuu ainoalta oikealta ratkaisulta. Jokaisella kuultavalla (ja varmaan myös soittamatta jätetyllä) äänellä on merkitystä.

Syncronicity oli komea päätös The Policen ensimmäiselle elämälle. Sting siirtyi menestyksekkäälle soolouralle, joka ei hienoista kappaleista huolimatta ole koskaan tehnyt minuun samaa vaikutusta kuin The Police. The Policen hajoaminen oli kuitenkin kolmikolle helpotus, sillä Sting on kertonut useissa yhteyksissä yhtyeen loppuaikojen olleen pelkkää vihaa. Tältä levyltä se ei kuitenkaan kuulu.

Heikki Heino


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit