Synchronicity Concert
Näin tämän konserttivideon aikanaan 1980-luvulla yhden ainoan kerran ystäväni luona. Vanha 24-tuumainen telkkari yhdistettynä videonauhan huonoon äänenlaatuun ei saanut minua innostumaan. Samaan aikaan kaukana idässä se julkaistiin myös LP-kokoa olevana laser discinä (pikkukuva).

The Police on julkaissut niukasti keikkojaan, mutta Atlantassa The Omnissa 18. ja 19. elokuuta 1983 kuvatun videon ääniraita julkaistiin neljä vuotta aiemmin äänitetyn esiinytymisen kanssa tupla-CD:nä 1995.

Vuonna 2005 uuden ulkoasun saanut Synchronicity Concert DVD 5.1 äänineen onkin ihan eri julkaisu kuin 80-luvun videokasetti. Toki ison plasman ympärille levitetyillä viidellä kaiuttimellakin on oma merkityksenä nautinnon syntyyn. Kuvasuhde on kuitenkin pysynyt alkuperäisenä 4:3. Keikan DTS-miksaus on yksi onnistuneimpia kuulemistani uudelleenjulkaisuista. Lisäksi bändin keikkasetti on kiinnostava läpileikkaus sen uran varrelta. Uusimmalta levyltä kuullaan kaikki sen hitit sekä pari albumiraitaa, kaiken kaikkiaan seitsemän biisiä.

Tämä uusintajulkaisu on erittäin suositeltava hankinta kaikille bändin faneille. Vaikka 2000-luvun reunion kiertue todisti bändin elinvoiman, on vuoden 1983/4 kiertue silti aito dokkari siitä millainen bändi oli ollessaan kiistaton ykköspoppoo maailmassa.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit