Honkin' on Bobo
Aerosmithin edellinen studiolevy oli niin paha pettymys, että pidin tähän levyyn aivan suotta pitkää välimatkaa. Bändin alkuperäinen tarkoitus oli äänittää uusia biisejä, mutta lopulta he tyytyvät nuoruutensa suosikkien tribuuttilevyn äänittämiseen. Otin sen kuunteluun vasta vuosien päästä sen ilmestymisestä. Ainakin Rush julkaisi samana vuonna 2004 oman Back To The Past tribuuttilevynsä. Ajatus coveroida oman nuoruuden suosikkibiisejä ei ole yleensä herättänyt kriitikoissa innostusta. Eikä kyllä aina kuluttajissakaan.

Aerosmith coveroi tällä neljännellätoista studiolevyllään oman nuoruutensa suosikkibiisejään. Levy alkaa Hurriganesin jalanjäljillä biisillä Road Runner. Se, Willie Dixonin I'm Ready ja AC/DC:n esikoiselta löytyvä Big Joe Williamsin Baby, Please Don't Go ovat minusta levyn parasta antia.

Perinnetietoisella musiikkikuluttajalle tämän levyn kuuntelu voi olla tuskaista, koska Aerosmith muokkaa biisit reilusti itselleen sovivaan muottiin. Minä pidin tästä ja suosittelen sitä bändin 70-luvun tuotannosta pitäville. Tuottajana häärii samalta vuosikymmneltä tuttu Jack Douglas.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit