Roger Glover: The Butterfly Ball And The Grasshopper's Feast
Roger Gloverin ensimmäinen soololevy on tehty studiolla vierailevien kavereiden kanssa, kuten esittäjänimestä "Roger Glover and Guests" voi päätellä. Mukana on vanhoja tuttuja soittajapiireistä, mutta yllättäen myös tuolloin tuore Purpleparivaljakko David Coverdale ja Glenn Hughes.

The Butterfly Ball -albumin musiikin piti alunperin tulla animaatioelokuvaan, mutta lopulta siitä tuli "ainoastaan" Gloverin soololevy. Levyn musiikki tuo jostain syystä mieleeni The Beatlesin Yellow Submarine -elokuvan, joten ehkä se olisi toiminut kuvankin kanssa. Olen toisinaan miettinyt, olisivatko äänensä levylle antaneet muusikot antaneet äänensä myös animoiduille eläinhahmoille...

Tunnelma on leppoisa. Ainakin minusta levy kuulostaa siltä, kuin se olisi tehty joskus 1960-luvun lopussa. "Stinking hippie" on palannut kukkakedoille? Varsinaista kohokohtaa on jokseenkin mahdoton valita, mutta yhtenä vaihtoehtona voisi pitää Ronnie James Dion laulamaa, singlenäkin julkaistua kappaletta Love Is All. Myös Tony Ashtonin No Solution on yksi suosikeistani.

Levy on sympaattinen, vaikkei se mikään klassikko olekaan. Ehkä Gloverin paras soololevy.

Heikki Heino


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit