The Allman Brothers Band: Shades Of Two Worlds
Vuonna 1989 uudelleenkasattu bändi palasi jälleen kuusimiehiseksi studiotyöskentelyyn ja biisintekoon keskittyneen pianisti Johnny Neelin jäätyä sivuun bändin toiminnasta.

Shades Of Two World kuulostaa hyvin samanlaiselta edeltäjäänsä verrattuna. Vaikka se ei ilmestyessään ollut samanlainen kaupallinen menestys, se on mielestäni Seven Turnsia kiinnostavampi laatujulkaisu jolla yhtye palaa 70-luvun tyyliin. Esimerkiksi blues Get On With Your Life kestää vertailun mihin tahansa bändin alkuajan klassikkoon. Kahden kitaristin toimesta soitettu yksitoistaminuuttinen Nobody Knows on sekin loistava biisi. Kolmas suosikkini on levyn päättävä cover Come On in My Kitchen. Warren Haynes käsittelee akustista kitaraa tavalla, joka tekee kunniaa Robert Johnson klassikolle.

Vuonna 1991 julkaistu levy on muuten bändin ensimmäinen yli 50-minuuttinen studiolevy. Bändiä jo 70-luvulla studiossa  luotsannut Tom Dowd toimi bändin tuottajana koko 90-luvun ja hän onnistui tälläkin kertaa loistavasti tuomaan bändi lähemmäksi omaa identiteettiään 80-luvun harhapoluilta.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit