Live In Moscow (DVD & CD)
Asia julkaisi 1990 kokoelmalevyn, jonka jälkeen se lähti maailmankiertueelle. Levyn flopattua pahasti USA:ssa se ei kiertänyt siellä lainkaan vaan laajensi reviiriään uusille alueille kuten Itä-Eurooppaan. Bändin kaksi marraskuussa 1990 soittamaa loppuunmyytyä Moskovan keikkaa olivat viimeisiä vetäneessä Neuvostoliitossa iso tapahtuma. Tapahtumapaikkana oli kymmenen vuotta aiemmin pidettyihin olympialaisiin rakennettu 10.000 ihmistä vetävä Olympic Stadium. 

Alkujaan vuonna 1992 julkaistu keikkavideo Live In Moscow 1990 sai viimein vuonna 2003 DVD-päivityksensä. Bändistä jo vuonna 1984 poistunutta kitaristi Steve Howea lukuunottamatta kaikki muut kolme perustajajäsentä Carl Palmer, John Wetton ja Geoff Downes olivat vielä tässä vaiheessa bändissä. Heitä täydentää kanadalainen kitaristi Pat Thrall.

Muutaman uuden biisin lisäksi kiertueen setti rakentui pitkälti 1980-luvun hittien varaan. Mukana on myös epäonnistuneelta Astra-levyltä biisit Go ja Rock And Roll Dream. Live In Moscow video- ja audiojulkaisut eroavat jossakin määrin toisistaan. Video on kuvattu vain yhdeltä keikalta, mutta levyllä on biisejä molemmilta illoilta. Vuonna 2008 julkaistu CD sisältää kaikki videojulkaisun biisit poislukien Now & Then kokoelman Prayin' For A Miracle, jonka lumisessa Moskovassa kuvattu promovideo onkin aivan väärässä paikassa keskelle keikkaa. Se ei ole 2003 julkaistun DVD:n ainoa ärsyttävä seikka nimittäin lähes jokaisen biisin jälkeen kuullaan bändin jäsenien haastatteluita. Tuntuu käsittämättömältä ettei Eagle Vision ole vaivautunut heittämään haastatteluita A promovideoa bonusvalikon alle. Samalla he olisivat voineet laittaa sen biisit keikan alkuperäiseen järjestykseen. 

Asia-biisien lisäksi DVD:lta ja CD:ltä löytyvät John Wettonin UK nimisen bändin kanssa tekemä kappale Rendezvous sekä King Crimsonin Book Of Saturday. Lisäksi CD:llä on saman bändin kanssa vuonna 1974 tehty Starless. 

Asia ei kuulosta kovinkaan paljon itseltään näillä tallenteilla. Syynä lienee kitaristi Pat Thrall, jolla on ihan eri tyyli ja soundi kuin kahdella ensimmäisellä studiolevyllä soittaneella Steve Howella. Kiertueen jälkeisenä vuonna alkuperäinen bändi hajosi ja Geoff Downes jäi jatkamaan saagaa kasaten samana vuonna ympärilleen täysin uuden kokoonpanon.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit