Get Back Sessions
Tätä levyä ei ole virallisesti olemassa, mutta on kuitenkin. Itse asiassa on olemassa ainakin kaksi erilaista Get Back -levyä. Toinen LP kasattiin äänittäjä Glyn Johnsin toimesta toukokuussa 1969. Koelevyt prässättiin, mutta levyä ei voitu julkaista koska saman niminen elokuva oli yhä tuotantovaiheessa. Myös bändin jäsenien ja taustahenkilöiden ajatukset raa'asta ja alastomasta levystä menivät pahasti ristiin. Toinen yritys vuoden 1970 alussa koki saman kohtalon. Nämä kaksi hiukan erilaista LP:tä ovat laajasti levinneet bändin fanien keskuudessa. Molemmista versioista otettiin aikanaan arviolta muutaman kymmenen levyn painos.

The Beatles harjoitteli tulevaa comeback-keikkaansa varten Twickenhamin elokuvastudioilla, missä kuvausryhmä dokumentoi sen valmistautumista bändissä riitaa herättävään paluuseen. George Harrisonin häivyttyä bändistä kesken riidan, Lennon tokaisi kuvausporukalle "ellei hän ole tiistaihin mennessä takaisin, soitamme Eric Claptonille". harrisonin palattua ja sessioiden siirryttyä elokuvastudiosta yhtyeen oman toimiston kellaristudioon, bändi sai vieraakseen pianisti Billy Prestonin. Hänen läsnäollessa vanhat kaverukset eivät kehdanneet riidellä ja sessioiden loppu sujui vähintäänkin näennäisen rauhallisissa tunnelmissa.

Kolmen viikon äänityssessioista on olemassa ainakin 97 tuntia kuvausryhmän äänimateriaalia. Mitään näistä ei ole koskaan käytetty EMI:n julkaisemilla Beatles-levyillä, mutta niistä on julkaistu jopa 83 CD:n bootleg-pakettina. Vuonna 2003 Hollanin ja Englannin poliisit takavarikoivat noin 500 kappaletta 16 minuuttista kelanauhaa, joten on mahdollista että näitä julkaistaan joskus virallisesti.

Äänitysten joukossa on myös paljon kieli poskella heitettyjä covereita bändiä innoittaneilta muusikoilta, sekä joitakin sen omia vanhojha kappaleita. Näitä ei kuitenkaan tarkoitettu missään vaiheessa julkaistavaksi. Anthology 3:lla on yksi tällainen lyhyt R&R medley Rip It Up/Shake, Rattle And Roll/ Blue Suede Shoes. 

Bändin ollessa hajoamaisillaan maaliskuussa 1970, Phil Spector kutsuttiin apuun kasaamaan äänityksistä Let It Be -levy. Hän lisäsi biiseihin kuoro-osuuksia, jousisoittimia ja sai raa'at studiolivekappaleet kuulostamaan Las Vegas yökerhobändiltä. Ilmeisen epäonnistunut veto meni kumminkin kaupaksi. Anthology 3:lla on Get Back Sessioista R&R medleyn lisäksi kahdeksan biisiä. Niiden joukossa on Paul McCartneyn Teddy Boy, jonka Johns sisällytti ainakin toiseen versioonsa albumista, mutta joka ei päätynyt Let It Be'lle. McCartneyn toivomuksesta sessioista miksattiin 2003 lähempänä bändin alkuperäistä ideaa oleva Let It Be ...Naked CD. 

Petri Myllylä 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit