Anthology 2
Ensimmäisen Anthologyn dokumentoidessa bändin uran alkua, tämä kakkososa keskittyy vuosien 1965-1967 tuotantoon lisättynä 1968 helmikuun singlesessio, joka tuotti Lady Madonnan lisäksi lähes kahdeksi vuodeksi varastostoon jäänneen Across The Universe -kappaleen. Anthology 1:n tavoin mukana on jälleen yksi uusvanha kappale, John Lennonin kotidemo Real Love vuodelta 1979. Se on kasvanut Jeff Lynnin käsissä hyvin Beatlestä muistuttavaksi.

Vuoden 1965 aikana bändi julkaisi peräti kaksi LP:t, mutta seuraavana vuonna se julkaisi vain yhden levyn, siihenastisen uransa parhaimman kokonaisuuden, Revolverin. Tuon levyn maaginen Eleanor Rigbyn on mukana tällä levyllä riisuttuna ilman The Beatlesia. Tuottaja George Martinin sovittamana esintyy vain biisin taustalla soiva jousiorkesteri. Kyseinen esitys on yksi Anthology-sarjan suosikeistani.

Levy 2 keskittyy lähes kokonaan The Beatlesin ns. psykedeeliseen ajanjaksoon. Sgt Pepper -levyn faneille tämä on taatusti kaikkien kuuden Anhology-levyn rakkainta antia. Paketissa ei ole kuin kolme Beatlesin julkaisematta jättänyttä biisiä, mutta useat erilaiset studio-otot tutuista biiseistä tekevät tuplasta hankinnan arvoisen. Valitettavasti 60-luvun liveäänitykset eivät kestä kriittistä kuuntelua ja siksi niitä on tälläkin kokoelmalla aika vähän.

Levyn ilmestyttyä julkaistiin Real Love -sinkku, jolla löytyy vielä kolme lisäkappaletta vuosilta 1965-1966.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit