Yellow Submarine Songtrack




Beatles ei ole juuri antanut koskea biiseihinsä ja siksi niistä on olemassa harvoja uudelleen miksauksia. Ehkä suurin poikkeus on George Martinin 1987 tekemät uudet Help ja Rubber Soul stereomiksukset, joista on sittemmin tullut noiden levyjen ns. virallisen versiot. 

The Beatles ei osallistunut Yellow Submarine -elokuvan tekoon muutenkin antamalla siihen joitakin uusia biisejä. Animaatioleffan Beatle-hahmoja muistuttavien henkilöiden äänet ovat nekin leffa-alan ääniammattilaisten puhumat. Puoli vuotta leffan jälkeen julkaistu LP oli (ja on yhä) bändin ainoa ns. rimanalitus. Se kun ei sisällä enempää kuin neljä aiemmin julkaisematonta biisiä. Täytteenä on pari aiemmin julkaistua raitaa ja George Martinin säveltämää instrumentaalimusaa. 

Kun Yellow Submarine päätettiin restauroida, projektissa vahvasti mukana ollut, itsekin paljon elokuvamaailmaa kokenut George Harrison suostutteli muut beatlet sekä Yoko Onon leffan musiikin päivittämiseen. Kaikki Yellow Submarine Songtrackin biisit on uudelleen miksattu ja ne soivat myös elokuvan ääniraidalla. Levyä voi pitää myös jonkilaisena kokoelmalevynä vaikka sen 15 biisiä yhdistää se, että ne kaikki kuullaan alkuperäisessä Yellow Submarine -leffassa. 

Levy paketoitiin myös mukaan elokuvan special-DVD:lle. Uudet miksaukset eroavat alkuperäisistä kohtuullisen vähän eikä CD:lle ole otettu mukaan edes leffassa kuultuja pidempiä versioita.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit