Beck, Bogert & Appice: Live In Japan
Jeff Beck raivasi kesällä 1972 bändistään tilaa Tim Bogertille ja Carmine Appicelle. He olivat tulossa bändiin jo kolme vuotta aiemmin mutta tuolloin Beckin auto-onnettomuus muutti suunnitelmia. Syksyllä 1972 trioksi supistunut bändi sai paljon huomiota osakseen, mutta heidän ainoa studioalbumi ei tainnut vastata kaikkein kovimpia odotuksia. Japanin Sony päätti kuitenkin äänittää pari keikkaa ja paikata bändin mainetta julkaisemalla heiltä livelevyn. Teollisuuskaupunki Osakassa toukokuun 18. ja 19. päivänä 1973 äänitetty albumi on aikakauden tavan mukaan tupla. 

Innostukseni hankkia Japanissa äänitetyistä livelevyistä sikäläisiä painoksia on laajentanut musiikkimakuni. Tutustuin Beck, Bogert & Appiceen jo 90-luvulla mutta vasta huippukuntoisen japanilaislevyn myötä olen paneutunut kunnolla bändin tuotantoon. Vaikka Live esittelee bändin studiolevyä paremmassa valossa, minusta ei ole tullut kokoonpanon fania. Taitoa on toki tarjolla runsain mitoin, mutta bändin bluesin, soulin ja voimatrion yhdistelmä ei ole samalla tavalla kiinnostava kuin esimerkiksi Cream tai Jimi Hendrixin kokonaan musta Band Of Gypsys.

Jostakin syystä Sony julkaisi albumin 40-vuotisjuhlapainoksen vain Japanissa. Kahden CD:n paketti kasattiin ensimmäisen kerran alkuperäisen keikkasetin mukaisesti. Vaikka itselläni ei harvinaista julkaisua olekaan muutin iTunesissa olevan albumin biisijärjestyksen oikeaksi. Mukana ei kuitenkaan ole mitään aiemmin julkaisematonta materiaalia. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit