Jeff Beck With The Jan Hammer Group Live
Tämä levy on ollut minulle haastava paketti. Yritin kuunnella sitä jo nuorena, mutta sen fuusiojazz ei uponnut raskaaseen rokkiin mieltyneeseen musafaniin. Ostin levyn lopulta 2000-luvun alussa perehdyttyäni sitä ennen Jan Hammerin läpimurtobändiin Mahavishnu Orchestraan. 

Jeff Beck With Jan Hammer Group Live on kolmen vartin mittaisena lyhyt livelevy eikä siihen ole tehty odotettua laajennusta. Tällaisenaan se on tosin aiemmista kokemuksistani huolimatta helposti lähestyttävä. Varsinkin jos kuulijalle on tuttu kitaristin Blow By Blow -levy. Tuolta levyltä tulevat liven avausraidan Freeway Jamin lisäksi Beatles-cover She's A Woman sekä Beckin Scatterbrain, joka ei näytä kuuluneen kevään 1975 kiertuesettiin. Beckin uusimmalta Fired-levyltä, jolla Hammer vierailee, livelle on päätynyt yllättäen vain yksi raita, levyn päättävä Blue Wind. Vaikka levy ei kiinnostavuudessaan nouse aivan Beckin kahden edellisen studiolevyn tasolle, hankin tämänkin LP:n kesällä 2014 kun sain valtavan vinyyli-innostuksen.

Beckin levyttämien biisien lisäksi bändi soittaa Hammerin ja Jerry Goodmanin yhteislevyltä Like A Children biisit Earth ja Full Moon Boogie, joka on oma suosikkini tältä albumilta. Lisäksi livellä kuullaan Hammerin tuolloin uusimmalta levyltä The First Seven Days sen avausraidan Darkness/Earth In Search Of A Sun. Pakko myöntää että minulta biisi menee yli hilseen, varsinkin sen avausosuus Darkness.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit