Jeff Beck's Guitar Shop
Jeff Beckiltä voi odottaa millaista levyä tahansa, ja silti lopputulos on aina yllätys. Rockin suurista kitaristeista Beck on tehnyt ehkä vähiten loistavia levyjä, mutta onnistuessaan muistuttaa aina, miksi häntä joka tapauksessa pidetään yhtenä parhaimmista kitaristeista.

Beck kertoi 1989 Guitar Worldin haastattelussa odottaneensa tämän albumin kanssa oikeaa hetkeä. Albumi oli soittajakolmikon yhteisellä päätöksellä instrumentaali, ja Beck itse kuvaili albumia haastattelijan johdattelemana Blow By Blow Mark II:ksi. Myöhemmin ilmestyneessä albumin arvostelussa (jota en valitettavasti onnistunut löytämään) Jeff Beck's Guitar Shopia ylistettiin. Eikä aiheetta, sillä levy on hyvä.

Kolmikko Jeff Beck, Terry Bozzio ja Tony Hymas olivat onnistuneet tekemään monipuolisen ja kiinnostavan instrumentaalilevyn. Levyä ei ole suunnattu pelkästään kitaristeille, kuten niin usein tuntuu käyvän kitaran ollessa pääasiallinen soolosoitin. Melodiat ovat tyylikkäitä ja toteutus pääosin onnistunut, vaikka itse en kahdesta ensimmäisestä kappaleesta jaksakaan innostua. Ehkä ne olivat paikallaan vuonna 1989...

Koko trio soittaa ammattitaitoisesti, mutta Jeff Beck on silti selvästi levyn keskushahmo. Beckin soittotyyli on uskomaton, ja useaan kertaan mieleeni tuli Ritchie Blackmoren kommentti: "Beck löytää kitarastaan sellaisia nuotteja, joita minun kitarassani ei ole."

Heikki Heino


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit