Wish You Were Here
Pink Floyd nousi musamaailman huipulle vuonna 1973 ilmestyneen The Dark Side Of The Moon myötä. Bändin seitsemäs albumi ilmestyi pari vuotta myöhemmin eikä jää musiikillisesti kuuluisan edeltäjänsä varjoon. 

Wish You Were Heren avausraita Shine On You Crazy Diamond on Floydin uran ehkä komeinen yksittäinen biisi. 25-minuuttinen majesteettinen teos ja sen yhdeksän osaa on jaettu levyn alkuun ja loppuun. Bändistä seitsemän vuotta aiemmin eronnut ja mielenterveusongelmien takia erakoitunut kitaristilaulaja Syd Barret vieraili täysin yllättäen vuoden 1975 alussa Abbey Roadin studioilla todennäköisesti tietämättä bändin hänelle ja hänestä tekemästä kappaleesta. Folk-artisti Ray Harper vieraili laulajana biisissä Have A Cigar. Gilmourin ja Waters'in yhdessä tekemä nimikappale on sekin maininnan arvoinen. Sen alkuperäisessä miksauksessa on kuultavissa viulu, joka nostettiin esille levyn 2011 laatikolla olevalla bonuslevyllä.

Pink Floyd julkaisi 2000-luvun 10-luvulla keskeisimmät albuminsa laajoina erikoisjulkaisuina. Itse hankin Immersion Box Set nimeä kantaneen laatikon pitkälti mukana olevan Blu-ray'n johdosta. Vuosi levyn julkaisun jälkeen 1976 LP:nä ja 8 track kasettina julkaistu nelikanavamiksaus on ollut itselleni täysi mysteeri koska noita laitteistoja en ole koskaan omistanut. Ennen quad-miksausta kuuntelin 2009 tehdyn 5.1-miksauksen, joka löytyy laatikosta sekä DVD- että Blu-ray'nä. Dark Side of The Moonia paljon 5.1 kuunneltuani odotukseni taisivat olla liian korkealla sillä aivan samalla tasolle Wish You Were Here 5.1 ei kohoa. Heti perään kuunneltu 4.0 yllätti sillä se on rohkeampi hyödyntämään monikanavaisuutta. Laatikosta löytyy toki perinteiseen tapaan remasteroitu CD, bonuslevyllinen live vetoja sekä harvinaisuuksia kuten mainittu nimikappaleen viulu versio. Kuvakirja, ja levyn esittely kirjan lisäksi paketti tarjoaa vielä lippulappuja, julisteen, kaulahuivin sekä 

 

Levystä julkaistiin myös uusi vinyylimasterointi. Ostamani levy on pakattu alkuperäiseen tyyliin mustaan muovitaskuun ja pahvien välissä on alkuperäisen LP:n tapaan maisemakortti. 180 grammaisen vinyylin bonuksena on juliste.

Petri Myllylä / 24.01.2021


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit