Wish You Were Here
Pink Floyd nousi musamaailman huipulle vuonna 1973 ilmestyneen The Dark Side Of The Moon myötä. Bändin seitsemäs albumi ilmestyi pari vuotta myöhemmin eikä jää musiikillisesti kuuluisan edeltäjänsä varjoon. 

Wish You Were Heren avausraita Shine On You Crazy Diamond on Floydin uran ehkä komeinen yksittäinen biisi. 25-minuuttinen majesteettinen teos ja sen yhdeksän osaa on jaettu levyn alkuun ja loppuun. Bändistä seitsemän vuotta aiemmin eronnut ja mielenterveusongelmien takia erakoitunut kitaristilaulaja Syd Barret vieraili täysin yllättäen Abbey Roadin studioilla todennäköisesti tietämättä bändin hänelle ja hänestä tekemästä kappaleesta. Folk-artisti Ray Harper vieraili laulajana biisissä Have A Cigar. Gilmourin ja Waters'in yhdessä tekemä nimikappale on sekin maininnan arvoinen. 

Pink Floyd julkaisi keskeisimmät albuminsa laajoina erikoisjulkaisuina. Immersion Box Set nimeä kantanut laatikko sisälsi levyn uuden remasteroinnin, sen alkuperäisen nelikanavamiksauksen sekä siihen pohjautuvan uuden 5.1-miksauksen sekä DVD- että Blu-ray -levynä. Paketin kruunasi uusi vinyylimasterointi, joka julkaistiin myös erikseen. Ostamani levy on pakattu alkuperäiseen tyyliin mustaan muovitaskuun ja pahvien välissä on alkuperäisen LP:n tapaan maisemakortti. 180 grammaisen vinyylin bonuksena on juliste.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit