Animals
Pink Floydin henkilökemioiden tasapaino alkoi järkkyä Dark Side Of The Moonin tuoman suosion myötä. Wish You Were Here oli vielä yhtyeen tekemä levy, mutta Animalsilla basistilaulaja Roger Waters otti vallan käsiinsä. Levyn musiikki on Watersin käsialaa lukuun ottamatta kitaristi David Gilmourin kanssa tehtyä pitkää Dogs-kappaletta, jota tosin esitettiin jo edellisellä kiertueella.

Battersean voimalaitos albumin kannessa antaa jo valmiiksi tylyn kuvan tästä levystä. Levyn alussa ja lopussa kuultavat lyhyet, akustiset Pigs On The Wings 1 ja 2 antavat hieman toivoa muuten kovin pessimistisen levyn tunnelmaan. Mutta vaikka esimerkiksi kappaleella Sheep kuullaan julma mukaelma vuorisaarnasta ("kiiltävin veitsin hän vapauttaa sieluni ja vie minut lepäämään"), ei levy silti ole epämiellyttävän ahdistava. Eri ihmistyyppien vertaaminen eri eläimiin on pikemminkin satiirista kuin julmaa.

Animals jakaa kuulijansa. Parin kuuntelukerran jälkeen siitä joko pitää, tai sitten sitä inhoaa. Kylmäksi se tuskin jättää ketään.

Heikki Heino


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit