Philadelphia 25.8.1984 (video)
Dion toinen keikkavideo kuvattiin The Last In Line kiertueella fanaattisen innostuneen amerikkalaisyleisön edessä. Keikka esitettiin myös aikanaan King Biscuit Flower Hourin radiokuuntelijoille ympäri Amerikkaa joten ei ole mikään ihme että se on yksi bändin laajimmin levinneistä bootlegeista. Radiolähetys on myös näistä kahdesta pidempi sillä videolta jäi pois Dion ensimmäisellä konserttivideolla olleet kappaleet One Night In The City ja Holy Diver. Toisaalta videolta löytyvät keikan encoret The Mob Rules ja We Rock eivät olleet mukana alkuperäisessä radiolähetyksessä.

Keikka julkaistiin 2005 DVD:nä yhdessä edellisenä vuonna Hollannissa kuvatun keikan kanssa. Koska edellisen Holy Diver -levyn Stand Up And Shout oli ollut mukana molemmille videokaseteilla, sen Philadelphian versio jätettiin pois We Rock nimen saanneelta DVD:ltä. Tästä huolimatta se on järkihankinta vaikka toki molemmat keikat olisivat ansainneet tulla julkaistuiksi vähintäänkin alkuperäisessä laajuudessa, mutta mieluiten laajennettuna alkujaan niiltä pois jääneillä biiseillä. Vanhan VHS-nauhan suhteen saa pitemmästä keikasta maksaa huonomman kuvan- ja äänenlaadun.

Alkuperäinen radiolähetys on kuunneltavissa pientä korvausta vastaan Concert Vaultin nettisivuilta. Sieltä se on kuunneltavissa kokonaisuudessaan sillä mukana ovat myös radiolähetyksestä aikanaan tippuneet Mob Rules ja We Rock. Oma veikkaukseni on että 2013 julkaistun Sacred Heart -kiertueen Philadelphian keikan tavoin tämäkin keikka tullaan Wendy Dion toimesta julkaisemaan myös audiotuotteena. Toiveiden täyttymys olisi tietysti kolmella puuttuvalla biisillä lisätty DVD. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit