Delicate Sound Of Thunder (video & audio)
Nuorena miehenä joulukuussa 1987 olin lähes ostamassa Pink Floydin A Momentary Lapse of Reason CD:tä. Kuuntelin levyn lähes kokonaan Helsingin asematunnelin levykaupassa mutta sillä kertaa valinta osui johonkin toiseen levyyn. Lopulta hankin levyn vasta 30 vuotta myöhemmin. Samalla tavoin kävi edellisen levyn kiertueella äänitetyn livelevyn kanssa sillä tutustuin siihen vasta 2019 kun bändi julkaisi massiivisen Later Years boxin. 

Alkuperäinen tupla-CD sisälsi vain 15 biisiä (ja tupla-LP vielä biisin vähemmän) joten 2019 laajennettu ja uudelleen miksattu painos tarjoaa 22 biisillä paljon enemmän makupaloja 1988 kiertueelta. Valitettavasti ihan kaikkea viitenä iltana Nassaum Colisseumilla soitetuista biiseistä ei vieläkään saatu markkinoille. Ehkä joskus nuo kaikki keikat julkaistaan kerrallaan ja kokonaan.

Tiedostokuuntelu herätti itsessäni orastavaa innostusta satsata iso raha mainittuun Later years -boxiin, mutta sen hinta tuntui vain nousevan rajoitetun (mitä se sitten tarkoittaakaan) painoksen vähentyessä. Lopulta löysin tarjouksen johon tartuin. Ja hyvä niin sillä pidän todella paljon koko laatikon sisällöstä ja erityisesti Delicate Sound Of Thunderista. Hankinnan myötä pääsin vihdoinkin näkemään myös 1988 keikan sillä luonnollisesti laatikossa on myös keikan video versio. Yllätyin iloisesti että 4:3 kuvakoko oli sovitettu varsin onnistuneesti nykyiseen TV standardiin 16:9. Voi kun aikoinaan videolta tiputetut biisit olisi laitettu alkuperäisille paikoilleen. Nyt ne löytyvät toiselta Bly-ray'ltä.

Petri Myllylä / 17.12.2020


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit