Pulse (video & audio)
Muistan hyvin Pulsen ilmestymisen sillä iso määrä vilkkuvia valoja tervehti levykauppaan tulijaa. Valo tuli Pulsen sisälle asennetusta pienestä sykkivästä punaisesta lampusta. Kätevä uusi idea johti siihen että useat levyn ostajat halusivat vaihtaa valon sammuttua siihen pattern. Ilman ohjeita tai hyviä hoksottimia se ei kuitenkaan onnistunut rikkomatta levykoteloa.

Pulsen audio- ja videojulkaisut eroavat toisistaan koska 2xCD/4xLP on kasattu useista kiertueen keikoista ja 2,5 tunnin biisivalikoima on todellisuudessa suurempi kuin yhdelläkään keikalla. Huomioitavaa tässä julkaisussa on se että LP on yhden biisin verran CD:tä kattavampi koska se sisältää Meddlen avausraidan One of These Days. Pulsen videojulkaisu sitä vastoin tulee kokonaisuudessaan yhdeltä keikalta (Lontoo 20.10.1994). Ymmärtääkseni video sisältää lähes koko keikan.

Välkkyvästä valostaan huolimatta en ostanut Pulsea sen ilmestyessä. Innostukseni Pink Floydia kohtaan alkoi vasta 2000-luvun alussa. Koska en ole koskaan nähnyt bändiä livenä, päätin hankkia 2006 ilmestyneen kahden levyn Pulse DVD:n. Ahmin sen koko nelituntisen sisällön heti kotiin päästyäni. Annos taisi olla liian suuri sillä seuraavaan katselukertaan kului viisi vuotta. Joka tapauksessa Pink Floyd vuosimallia 1994 oli siihenastisen rokin historian suurin kiertue. Sen 102 keikalla oli 5,5 miljoonaa katsojaa. Laitoin oman DVD:n myyntiin hankittuani 2020 bändin runsaan Later Years boxin, jolta löytyy kiillotelty versio Pulsesta. HD-kuvalla ja pakkaamattomalla äänellä varusteltu Blu-ray (laatikosta löytyy myös DVD) on yksi laatikon helmistä. Valitettavasti 4:3 kuvaa ei ole lähdetty konvertoimaan. 

Konsertin jälkimmäinen puolisko pyhitetään Dark Side Of The Moonille, joka soitetaan kokonaisuudessaan. Ensimmäisessä osassa kuullaan neljän uuden The Division Bellin biisin lisäksi bändin vanhempaa materiaalia. Keikan avausraitana on 1988 kiertueen tapaan Shine On You Crazy Diamond. Ensimmäiseltä Roger Waters'in jälkeiseltä studiolevyltä A Momentary Lapse Of Momentilta kuullaan sen hitti Learing To Fly sekä Sorrow.

Neljän vinyylilevyn laatikkoon rahansa 1995 investoineen fanin ei ole tarvinnut pulittaa siitä jälkimarkkinoiden pyytämiä huimia hintoja. Ehkä uusi 2018 prässäys hillitsee ahneimpia myyjiä eikä originaalin korkeinta toteutunutta 979 euron hintaa tulla ehkä enää ylittämään. Mutta toisaalta orginaali on aina orginaali vaikka uusi painos soi vakuuttavasti sekin.

Petri Myllylä / 03.12.2019


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit