Pulse (video & audio)
Muistan hyvin Pulsen ilmestymisen sillä iso määrä vilkkuvia valoja tervehti levykauppaan tulijaa. Valo tuli Pulsen sisälle asnnetusta pienestä sykkivästä punaisesta lampusta. Kätevä uusi idea johti siihen että useat levyn ostajat halusivat vaihtaa valon sammuttua siihen patterit mutta ilman ohjeita eivät osanneet irroittaa sitä rikkomatta levykoteloa.

Pulsen audio- ja videojulkaisut eroavat toisistaan koska 2xCD/4xLP on kasattu useista keikoista ja 2,5 tunnin biisivalikoima on todellisuudessa suurempi kuin yhdelläkään 1994 kiertueella soitetulla keikalla. Huomioitavaa tässä julkaisussa on se että LP on yhden biisin verran kattavampi koska se sisältää Meddlen avausraidan One of These Days. Pulsen videojulkaisu sitä vastoin tulee kokonaisuudessaan yhdeltä keikalta (Lontoo 20.10.1994). Ymmärtääkseni video sisältää lähes koko keikan.

Välkkyvästä valostaan huolimatta en ostanut Pulsea sen ilmestyessä. Innostukseni Pink Floydia kohtaan alkoi vasta 2000-luvun alussa. Ostin Pulse DVD:n 2006 pian sen ilmestymisen jälkeen ja ahmin sen koko nelituntisen sisällön heti kotiin päästyäni. Annos taisi olla liian suuri sillä seuraavaan katselukertaan kului viisi vuotta. Valitettavasti 4:3 -kuvakoossa kuvattu keikka jakautuu kahteen osaa. Konsertin jälkimmäinen puolisko pyhitetään Dark Side Of The Moonille, joka soitetaan kokonaisuudessaan. Ensimmäisessä osassa kuullaan neljän uuden The Division Bellin biisin lisäksi bändin vanhempaa materiaalia. Keikan avausraitana on 1988 kiertueen tapaan Shine On You Carazy Diamond. Ensimmäiseltä Roger Waters'in jälkeiseltä studiolevyltä A Momentary Lapse Of Momentilta kuullaan sen hitti Learing To Fly sekä Sorrow.

Neljän vinyylilevyn laatikkoon rahansa 1995 investoineen fanin ei ole tarvinnut pulittaa jälkimarkkinoiden pyytämiä huimia hintoja. Ehkä uusi 2018 prässäys hillitsee ahneimpia myyjiä eikä hintakattoa 979 euroa tulla ehkä enää ylittämään. Mutta toisaalta orginaali on aina orginaali vaikka uusi painos soi vakuuttavasti sekin.

Petri Myllylä / 19.4.2019


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit