Finding The Sacred Heart - Live In Philly 1986 (DVD & CD)
Dion neljäs konserttivideo kuvattiin Philadelphian Spectrumissa 17.6.1986 ja julkaistiin pian sen jälkeen kotivideona nimeltä Sacred Heart "The Video". Pitkän odotuksen jälkeen 2004 se uusintajulkaistiin nimellä Sacred Heart "The DVD".

Vuonna 2013 julkaistu Finding The Sacred Heart - Live In Philly 1986 eroaa merkittävästi sekä alkuperäisestä videokasetista että keikan ensimmäisestä DVD:stä sillä uusi julkaisu sisältää vihdoinkin koko keikan. Nimittäin The Video ja The DVD:ltä puuttuivat aiemmilla Dio-videoilla olleet Like The Beat Of The Heart, Don' Talk To Strangers ja Stand Up And Shout. Uudelle julkaisulle on laitettu keikan biisit myös oikeaan järjestykseen. Onneksi 2013 keikka julkaistiin ensimmäisen kerran myös audiomuodossa (mp3, CD- ja LP-formaateissa). Olen pitänyt kädessäni sen vinyyliversiota, mutta vielä en ole sitä hankkinut.

Omasta mielestäni Philly 1986 on Dion soolouran paras videojulkaisu. Ensinnäkin se tulee samalta kiertueelta kuin näkemäni Helsingin jäähallin 14.4. keikka, toiseksi kokonaisena (tai ainakin niin luulen) keikkana se antaa rehellisimmän kuvan illan annista kuin kolme aiempaa videojulkaisua. Kolmanneksi Craig Goldy tuo uutena kitaristina uuden sävyn Vivian Campbellin soittamiin studioversioihin. Kitaristin soolospotin hienot valo- ja laseresitykset kuuluvat Sacred Heart intron kanssa keikan visuaalisiin kohokohtiin. Neljäs Philly 1986 etu on kierteen massiivinen lavarakennelma lohikäärmeineen ja lasermiekkoineen. Mutta siitäkin huolimatta että Philly miellyttää sekä silmää että korvaani, yhdessä asiassa aiemmat videojulkaisut ovat sitä 1986 parempia. Dion 1983-84 kiertueiden biisisetti oli 1985/6 parempi. 

Laitoin omistamani "The DVD:n" kiertoon ennen Blu-ray'n ilmestymistä, mutta minusta sen kuvanlaatu päihittää yhdeksän vuoden takaisen DVD:n ollen silti paikoin rakeinen ja pimeä. Luojan kiitos äänimiksaaja on ollut maltillinen tehdessään uutta DTS-HD Master Audio miksausta. Se on hyvin stereomainen tyytyen levittämään enimmäkseen yleisön ääntä ja Dion laulua takakaiuttimille. Oletan DVD-version pakatun monikanavaäänen miksauksen olevan samankaltainen, mutta itse en ole sitä kuullut sillä olen hyvin valmis maksamaan extraa Blu-ray'stä vaadittavan pari euroa. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit