Big Generator
Tutustuin bändiin nimeltä Yes heidän megamenestys 90125 aikoihin. Ostin keväällä 1985 ensimmäisen CD-soittimeni ja mainittu levy oli ensimmäinen laserlevyni. Diggailtuani sitä ostin välittömästi Big Generatorin nähtyäni sen Aleksanterinkadun Fasulla. Levy oli, ja on yhä itselleni yksi suurimpia Yes-pettymyksiä.

Petri Myllylä

 

Yesillä oli varmasti kovat paineet menestyslevy 90125:n jälkeen. Big Generatorilla on jälleen ajanmukaiset soundit, ja kappaleidenkin puolesta liikutaan pääosin 1980-luvun valtavirrassa. Perinteistä progea tällä levyllä ei juurikaan kuulla, monin paikoin tulee pikemminkin mieleen Bon Jovi. Suurimpana erona taitaa olla laulaja Jon Andersonin ääni.

Mielestäni levyn paras kappale on Love Will Find A Way, jonka kitaristi Trevor Rabin oli säveltänyt Stevie Nicksille. Jostain syystä kappale ei sitten kelvannutkaan, ja niin Yes sai tarttuvan singlebiisin. Loppua kohti levy kuitenkin pääsee latistumaan pahemman kerran, ja viimeinen kappale Holy Lamb (Song For Harmonic Convergence) on kyllä aika kamala. Hyvät kappaleet ovat kuitenkin onneksi enemmistönä, vaikkakin levy on aika epäyhtenäisen kuuloinen.

Heikki Heino


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit