Talk
Useat ikäiseni 16+ kaverini tyrkyttivät minulle Genesis ja Pink Floyd -levyjään aloitettuani musiikkidiggailuni 70-luvun lopussa. En tarttunut niihin tuolloin ja koko proge-genre meinasi jäädä minulta kokonaan tutustumatta kunnes vuonna 1984 ostin Yes'in 90125- levyn. Sen jälkeen tutustuin bändin varsinaiseen progeaikakauteen.

Kymmenen vuotta 90125 ilmestymisestä ilmestyi saman kokooonpanon kolmas ja viimeinen yhteinen levy,Tank. En pitänyt siitä lainkaan ja mentin vuosiksi innostukseni bändiä kohtaan. Raskaampi rock vei mennessään.

Musiikkimakuni laajennuttua jazziin ja fuusioon 2000-luvulle tullessa sai minut palaamaan myös progen pariin. Tätä levyä olen silti väistellyt tarkoituksellisesti. Tartuin siihen lopulta 15 vuoden tauon jälkeen. Tehdäkseni asian lyhyesti selväksi kerron, etten pidä tästä levystä vieläkään. Se on selvä paluu kokoonpanon kahden 80-luvulla tehdyn levyn äänimaailmaan. Tällä kertaa biisien tasoa jää kumminkin hyvien soundien ja kieltämättä loistavan soitannan varjoon.

Petri Myllylä

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit