The Ladder
Menetettyäni kiinnostukseni Yesiä kohtaan vuoden 1994 Tank-levyn jälkeen, useat julkaisut, myös vuoden 1999 The Ladder, eivät jättäneet minuun mitään muistikuvaa.

Levy-yhtiöiden 2000-luvun huono tuloksenteko on kiinnittänyt heidän huomion vanhojen menestyslevyjen uusintajulkaisuihin. Pienellä lisärahalla markkinoille on tuotu satoja remasteroituja levyjä kiinnostavine bonuksineen. Myös Yes-kataloogi sai arvoisensa päivityksen vuosina 2003 ja 2004. Itse innostuin tuolloin bändistä uudestaan.

The Ladder kuulostaa ja näyttää tutulta 70-luvun Yesiltä. Tämä siitäkin huolimatta, että kuusimiehiseksi laajentuneessa bändissä on kaksi vasta 90-luvulla bändiin tullutta soittajaa. Tuottajakitaristi Billy Sherwood oli bändissä jo vuonna 1991 korvatakseen tuolloin bändistä lähteneen laulaja Jon Andersonin. Lopulta Sherwood tuli mukaan bändiin vuonna 1994 kiertuekitaristiksi ennen päätymistä kosketinsoittajan vaativaan pestiin. Toinen 90-luvun tulokas on Igor Khoroshev. Hän oli mukana ulkojäsenen ominaisuudessa jo Open Your Eyes -levyllä sekä sitä seuranneelle kiertueella.

Koko bändin nimiin kirjoitetut kappaleet saavat kuulijan hyvälle tuulelle. Jos edeltänyt Open Your Eyes oli hiukan sekava ja päämäärätön levy, The Ladder on siihen verrattu tasainen ja nautinnollinen kattaus. Levyä kuunnellessa käy kumminkin selväksi ettei sinällään hyvien biisien joukkoon ole mahtunut kuin muutama todella hyvä kappale. Näin levy ei nouse samalle korkealle tasolle kuin esimerkiksi 90125 tai Fragile. Ellet omista bändiltä yhtään levy, älä hanki tätä ensimmäiseksi. Bändin levyjä omistavalle voi tätäkin levyä hyvin suositella.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit