House Of Yes: Live From House Of Blues (video & audio)
Yes'in klassinen 70-luvun kokoonpano hajosi ties monenneko kerran vuonna 1996. Tällä kertaa se ei kuitenkaan rampauttanut bändiä ja onistuneen Ladder-levyn jälkeen tehty House Of Blues -teatterikiertue poiki erinomaisen keikkatallenteen. Yllättävintä on se, että uuden levyn materiaali ei herätä sen enempää paikan päällä olleissa, kuin kotisohvalla olevissakaan vaivaantuneisuutta. Vuosi 1999 oli hyvä Yes-vuosi.

Vuosituhannen viimeinen Holloween tarjosi Las Vegasissa varmasti monenlaista nähtävää ja koettavaa, mutta keikan kertaalleen nähtyäni ja useampaan kertaan kuulleena olisin taatusti jättänyt pokeripöydän ja suunnannut kulkuni paikalliseen House of Blues'iin. Vaikka keikkasetissä olleet Close to The Edge ja Hearts jäivät julkaisulta pois, tarjolla on silti 111 minuuttia laadukasta livemusaa. Mielenkiintoinen yksityiskohta tulee esille encoressa. Steve Howe ei saavu lainkaan lavalle soittamaan Cinemaa, mutta on kyllä paikalla sen jälkeen soitetulla Owner Of The Lonely Heart -hitillä. Molemmat kappaleet tulevat ajalta, jolloin hän ei ollut bändissä.

Keikka julkaistiin tuoreeltaan tupla-CD:nä sekä DVD:nä (Amerikassa myös videonauhana) eli kyseessä on aito audio & video -julkaisu. Vinyylibuumi toi 2011 kauppoihin yhdessä kotelossa olleen tripla-LP:n. Kahdeksan vuotta myöhemmin ostin uuden painoksen, joka oli pakattu gatefold-kansiin ja mukaan oli laitettu tupla-CD.

Petri Myllylä /18.10.2019


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit