Songs from Tsongas - 35th Anniversary Concert (video & audio)
Yes päätti kevään 2004 Pohjois-Amerikan kiertueensa Massachusetts'in Lowellissa soitettuun keikkaansa. Illan anti julkaistiin seuraavan vuoden puolella. (Kesän Euroopan kiertueen jälkeen bändi teki toisen Amerikan rundin Dream Theatren kanssa). Vuosia ennnen keikan julkaisua audiomuodossa löysin tupla-DVD:n ääniraidan netin piraatti palveluista. Videon näin vasta syksyllä 2011.

Kolmekymmentäviisi vuotta on pitkä ikä rock-bändille, joten on ymmärrettävää että tuolloin halutaan esitellä yleisölle myös joitakin harvemmin soitettuja kappaleita. Näiden joukoissa on joitakin ensimmäistä kertaa keikoilla soitettuja kappaleita kuten Yes'in klassisen kokoonpanon edellisen 1995/6 yhteenliittymisen aikana tehty Mind Drive. Keikan keskellä oleva pitkä akustinen setti tuntuu minusta hiukan liioitetulta. Itse olisin rakentanut setin konservatiivisemmin noudattamaan enemmän kappaleiden alkuperäistä ilmaisua.

Vuonna 2014 keikka julkaistiin vihdoin sekä audiomuodossa (3xCD) että Blu-ray'nä (japanilaiset laittoivat ne kaikki samaan pakettiin). BD-llä on mukana sama Roger Deanin haastattelu, joka löytyy myös DVD:ltä, mutta HD-äänen lisäksi lisäksi sillä on bonuksena yhdeksän biisin verran materiaalia kesän 2004 Luganon keikalta.

Vaikka en kokenut keikkaa yhtä kiinnostavana kuin edellisen kesän Montreux'n vetoa, on tämäkin julkaisu kaikin puolin laatutavaraa. Voisin kuvitella sen kiinnostavan myös nuorempia progefaneja. Useista muista Yes'in videokeikoista poiketen Tsongasia ei ole julkaistu vinyylinä.

Petri Myllylä / 19.5.2019


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit