Whitesnake: Snakebite (EP)
Whitesnaken hieno ensijulkaisu kärsii ainoastaan sen harvinaisesta formaatistaan. Huhtikuussa 1978 äänitetty ja seuraavan kuun aikana julkaistu alkuperäinen englantilaisjulkaisu on neljän biisin EP (ensipaino valkoiselle vinyylille). Levyn soundit olivat alle totutun vinyylitason. Mutta jos jätetään hifistely niin pelkästään näillä neljällä biisillä David Coverdale esittelee kaikki ne elementit, joiden varaan hän tuli seuraavina vuosina rakentamaan uuden bändinsä. Tiukkaa soitantaa, bluespohjaisesta raskasta rockia ja miehisiä sanoituksia. Bobby Blandin Ain't No Love In The Heart Of The City oli levyn ehdoton helmi ja tuleva keikkabravuuri. 

Saksalaiset, japanilaiset ja hollantilaiset julkaisivat EP:n, mutta Amerikassa United Artist Records sitä vastoin julkaisi LP:n, jonka A-puolella se laittoi EP:n biisit. Kakkospuolelle valikoitui Englannissa (mutta ei Amerikassa) keväällä julkaistun Northwinds'in neljä kappaletta. Kanteen laitettiin vielä tässä vaiheessa esittäjäksi David Coverdale's Whitesnake. Snakebite-LP julkaistiin myös Manner-Euroopassa ja Australiassa, mutta erilaisella keikkakuviin perustuvalla kannella. Vasta vuonna 2006 EMI sai lisättyä Snakebite EP:n kappaleet alkujaan syksyllä 1978 julkaistun Troublen bonuksiksi.

Petri Myllylä

 

Whitesnaken ensimmäinen levy oli reilun vartin mittainen neljän kappaleen ep-levy. Siltä löytyvät lähes kaikki seuranneita klassisia Whitesnake-levyjä värittäneet ominaisuudet – tosin vielä hioutumattomina. Coverdale laulaa komeasti, Micky Moody ja Bernie Marsden soittavat mainiosti yhteen ja Neil Murrayn basso seikkailee mautittavasti. Vain Lord ja Paice puuttuvat.
Come On on hyvä aloitus, mutta levyn kappaleista potin korjaa Ain’t No Love In The Heart Of The City, vaikka myöhemmin julkaistu liveversio peittoaakin sen mennen tullen. Snakebite oli kuitenkin kelpo aloitus Coverdalen bänditoiminnalle.


Heikki Heino


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit