Whitesnake: Trouble
Whitesnaken alkukesällä 1978 julkaisema Snakebite EP oli mielestäni kiinnostavampi ja onnistuneempi kuin tämä heidän neljä kuukautta myöhemmin julkaistu ensimmäinen pitkäsoittonsa. Kesken Trouble-sessioiden bändiin liittyneen maestro Jon Lordin osuus on kiinnostava, mutta ei hänkään tästä levystä klassikkoa tee.

Bändin suunta tuntuu olevan tällä levyllä vielä hiukan hakusessa. Bluespohjaisen rockin sekaan on eksynyt heikkoa jazzia ja balladiosastoa. Levy-yhtiön pomona olisin ottanut levylle mukaan pari EP:n raitaa ja tiputtanut siltä ainakin heikon Beatles-coverin Day Tripper (jonka saksalaiset julkaisvat singlenä). Onneksi aloitusraita Take Me With You, nimikappale Trouble, Lie Down sekä livenä paremmin toimiva Belgian Tom's Hat Trick estävät levyn uppoamista täysin suohon. Mutta mikään jättipotti Whitesnaken ykkönen ei ole. Bändiin tutustumisen voi minusta aloittaa sen myöhäisemmistä levyistä.

Trouble on julkaistu ainakin neljällä erilaisella kannella. Englannissa ja Euroopassa se julkaistiin ensiksi valkokantisena. Espanjassa taisi painossa mennä jokin vikaan sillä heidän kansi on tästä negatiivinen eli musta. United Artist Records julkaisi levyn tyylikkäämmällä mustalla kannella Amerikassa, mutta myös yllättäen Englannissa. Jo 80-luvun alun uusintajulkaisut tehtiin mustakantisiksi, kuten myös 2006 remasteroitu CD-painos. Sillä on mukana bonuksena mainitun Snakebite EP:n neljä biisiä. Nämä kaksi 1978 julkaisua yhdessä tekevät CD:stä hankinnan arvoisen paketin. Vuoden 2014 LP:hen mustapohjaista kantta on hiukan retusoitu.

Petri Myllylä

 

Ensimmäinen varsinainen Whitesnake-lp on edelleen mukavaa kuunneltavaa. Levy alkaa vauhdikkaasti Take Me With Youlla, ja tahti jatkuu vakuuttavana koko albumin ajan. Ei levy kauttaltaan ole loistava, esimerkiksi coverversio The Beatlesin Day Tripperistä on aika omituinen, mutta kaiken kaikkiaan levyltä löytyvät jokseenkin valmiina muutaman seuraavan Whitesnake albumin ainekset. Tämä ei liene mikään yllätys, sillä levyllä soittaa Ian Paicea lukuun ottamatta koko "klassinen" Whitesnake. Jon Lordin osuus on ymmärrettävästi melko vähäinen, sillä hän liittyi Coverdalen yhtyeeseen vasta levyn äänitysten lopulla.

Heikki Heino


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit