From Genesis To Revelation
Genesiksen alkutaival Peter Gabrielin toimiessa heidän laulajanaan on useille bändin faneille se kaikista rakkain aikakausi. Rumpaliksi tulleen Phil Collinsin siirryttyä laulajaksi, bändi aloitti siirtymisen progesta radioystävälliseen poppiin. Itse asiassa bändin ensimmäinen levy onkin lähempänä myöhempien aikojen teoksia, tosin sekä tuotannon että biisien laadun suhteen paljon heikommin eväin

From Genesis To Revelationia edelsi pari totaalisesti flopannutta sinkkua. Bändin tuottaja-manageri Jonathan King taisi olla ainoa mies planeetalla, joka uskoi bändiin. King oli itse onnistunut pääsemään Englannin top kymppiin, mutta ei hänen tuotantotaidot olleet kaksiset. Bändi hukkuu useissa biiseissä puhaltimien ja jousien alle. Vaikka kaikki bändin jäsenet ovat yhä teini-ikäisiä, eikä heillä ole lähelläkään sellaista instrumentaalista suvereenisuutta kuin pari vuotta myöhemmin, kuuntelisin mielummin heidän musisointia kuin ammattimuusikoiden studiosessiota. 

Levyn oikeudet ovat yh Jonathan Kingillä ja ehkä sen takia Genesis jätti sen kokonaan pois 2000-luvun remaster-laatikoista. Myös bändin fanit oletettavasti vierastavat levyä yhtä paljon kuin sen jäsenet. Genesis Archive 1967-1975 boxilla on kuitenkin mukana joitakin levylle päätyneiden kappaleiden demoja bändin varhaisimmalta aikakaudelta. Niiden perusteella bändi kehittyi valtavasti vuosina 1967-1969.

Bändin varhaiskauden äänitykset voi jättää huoletta hardcore-fanien riesaksi. Aivan kuten bändi itsekin haluaa, aloita uuden vuosikymmenen äänityksistä ja siirry suoraan kakkoslevyyn Trespass.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit