Nursery Cryme
Kitaristi Anthony Phillips'in lähtö bändistä kesällä 1970 meinasi olle kohtalokas sillä uuden soittajan löytäminen ei ollut helppoa. Bändissä lyhyen ajan olleen Mike Barnard'in tilalle löydettiin kuitenkin 1971 alussa Steve Hackett. Hiukan häntä ennen bändiin oli liittynyt sen neljäs rumpali Phil Collins.

Jos bändi siirtyi edellisellä levyllään folkista progeen, tällä levyllä se laajetaa soundiaan entistä sähköisemmäksi. Itselleni tämä levy on ollut aina aika hankala koska en ole löytänyt sen seitsemästä kappaleesta itselleni yhtäkään elämää suurempaa -biisiä. Nursery Cryme kuulostaa omiin korviini selvästi Trespassin jatko-osalta.

Genesis-levyt remasteroitiin ensimmäisen kerran 90-luvun alussa. Viisitoista vuotta myöhemmin Nursery Cryme miksattiin uudestaan ja julkaistiin tuplana, jonka kakkoslevynä oleva DVD on kiinnostava. Siltä löytyy levyn alkuperäiset promofilmit, vuonna 2007 tehty bändihaastattelu sekä koko levy monikanavamiksauksena. Audiofiilejä tietenkin harmittaa ettei tätä tehty suoraan Blu-ray -levylle, jonka monikanavaääni on DVD:tä laadukkaampaa.

Vinyylijulkaisulla ei ole mukana mitään extroja, mutta bändin vanhanpolven fanit arvostavat taatusti 200 grammaisesta vinyylistä puristetun levyn upeaa ja lämmintä sointia. Toukokuussa 1972 bändi julkaisi singlen Happy The Man, jonka b-puolena oli albumiraita Seven Stones. Harvinainen a-puoli löytyy Genesis 1970-1975 (CD-)boxin bonuslevyltä.

Petri Myllylä / 17.3.2019


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit