Nursery Cryme
Jos bändi siirtyi edellisellä levyllään folkista progeen, tällä levyllä se laajetaa soundiaan entistä sähköisemmäksi. Silti Nursery Cryme kuulostaa selvästi Trespassin jatko-osalta. Itselleni tämä levy on ollut aina aika hankala koska en ole löytänyt sen seitsemästä kappaleesta itselleni yhtäkään elämää suurempaa -biisiä.

Genesis-levyt remasteroitiin ensimmäisen kerran 90-luvun alussa. Viisitoista vuotta myöhemmin Nursery Cryme miksattiin uudestaan ja julkaistiin tuplana, jonka kakkoslevynä oleva DVD on kiinnostava. Siltä löytyy levyn alkuperäiset promofilmit, vuonna 2007 tehty bändihaastattelu sekä koko levy monikanavamiksauksena. Audiofiilejä tietenkin harmittaa ettei tätä tehty suoraan Blu-ray -levylle, jonka monikanavaääni on DVD:tä laadukkaampaa.

Vinyylijulkaisulla ei ole mukana mitään extroja, mutta bändin vanhanpolven fanit arvostavat taatusti 200 grammaisesta vinyylistä puristetun levyn upeaa ja lämmintä sointia. Toukokuussa 1972 bändi julkaisi singlen Happy The Man, jonka b-puolena oli albumiraita Seven Stones. Harvinainen a-puoli löytyy Genesis 1970-1975 boxin bonuslevyltä.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit