Foxtrot
Foxtrotin avaa ja päättää kaksi levyn tunnetuinta biisiä. Avausrata Watchers Of The Skies ei ole oma suosikkini levyltä, mutta sen päättävä seitsenosainen Supper's Ready on kokonaisuuden ehdoton helmi. Toinen itselleni tärkeä biisi on Time Table, jossa esillä ovat erityisesti pianisti Tony Banks ja mahtavat bassokuviot soittava Mike Rutheford.

Genesis-levyt remasteroitiin ensimmäisen kerran 90-luvulla. Viisitoista vuotta myöhemmin Foxtrot julkaistiin tuplana, jonka kakkoslevynä oleva DVD on kiinnostava. Siltä löytyy levyn alkuperäiset promofilmit, vuonna 2007 tehty bändihaastattelu sekä koko levy DTS-monikanavamiksauksena. Audiofiilejä tietenkin harmittaa ettei tätä tehty suoraan Blu-ray -levylle, jonka monikanavaääni on DVD:tä laadukkaampaa.

Jouluna 2008 julkaistu 1970-1975 LP-laatikko ei sisällä CD-laatikon bonuslevyä eikä DVD-materiaalia. Laatikosta löytyvä Foxtrot on saanut myös osakseen kriittisten fanien tuomion huonona prässäyksenä. Itselläni ei ole alkuperäistä levyä joten en osaa sanoa onko se askel taakse päin.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit