Foxtrot
Foxtrotin avaa ja päättää kaksi levyn tunnetuinta biisiä. Avausrata Watchers Of The Skies on toki hieno biisi, mutta seitsenosainen Supper's Ready on kokonaisuuden ehdoton helmi. Kolmas itselleni tärkeä biisi on Time Table, jossa esillä ovat erityisesti pianisti Tony Banks ja mahtavat bassokuviot soittava Mike Rutheford. Vuosien saatossa Get 'Em Out By Friday on jatkanut kasvua ja kuuluu nyt levyn suosikkeihin.

Foxtrot julkaistiin 2007 CD/SACD + DVD tuplana, jonka molemmilta levyiltä löytyy levyn laadukas monikanavamiksaus. Omistin 10 vuotta pikkukuvassa näkyvän 1970-1975 CD-laatikon, mutta en soitinta, jolla olisin voinut kuunnella teoriassa DVD:tä laadukkaampaa SuperAudio levyä. Ehdin myydä laatikon ennen kuin hankin Oppo-moninormisoittimen, jolla kuuntelu olisi onnistunut. Onneksi laatikko löytyy Helsingin kirjaston valikoimasta ja niin vihdoin pääsin kuuntelemaan monikanamiksauksen parhaassa mahdollisessa formaatissa. Kerrottakoon vielä että DVD:llä on bonuksina vuonna 2007 tehty bändihaastattelu sekä pari kuvaklippiä. 

Jouluna 2008 julkaistu 1970-1975 LP-laatikko ei sisällä CD-laatikon bonuslevyä eikä DVD-materiaalia. Laatikosta löytyvä Foxtrot on saanut myös osakseen kriittisten fanien tuomion huonona prässäyksenä. Itselläni ei ole alkuperäistä levyä joten en osaa sanoa onko se askel taakse päin.

Petri Myllylä / 22.11.2019


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit