Selling England By The Pound
Genesis ei ollut 70-luvulla mikään pop-orkesteri, mutta tältä levyltä se julkaisi kaupallisesti hyvin menestyneen singlen I Know What I Like (In Your Wardrope). Sen lähes kahdeksanminuuttinen b-puoli Twilight Alehouse sai CD-julkaisunsa vasta 2008 ilmestyneellä 1970-1975 boxilla.

I Know What I Like auttoi Selling England By The Pound LP:n Englannin listakolmoseksi ja se on varmasti albumin tunnetuin raita. Levyllä on sen lisäksi upeita säveliä kuten progerockmestariteos Firth Of Firth. Levyn kaksi pitkää eeposta The Battle Of Epping Forest ja Cinema Show erottavat albumin myöhempien vuosien valmiiksi pureskellusta Genesiksestä. 

Genesis-levyt remasteroitiin ensimmäisen kerran 90-luvun alussa nimellä definitive edition remaster (pikkukuvissa CD ja takakansi). Viisitoista vuotta myöhemmin Selling England By The Pound miksattiin uudelleen sekä stereona että monikanavaisena. Tuplan kakkoslevynä oleva DVD on kiinnostava. Siltä löytyy levyn alkuperäiset promofilmit, vuonna 2007 tehty bändihaastattelu sekä koko levy DTS-monikanavamiksauksena. Audiofiilejä tietenkin harmittaa ettei tätä tehty suoraan Blu-ray -levylle, jonka monikanavaääni on DVD:tä laadukkaampaa.

Genesis 1970-1975 laatikko julkaistiin myös LP-muodossa, mutta siltä puuttuu CD-boxin bonuslevy. Vinyyli ei ole saanut osakseen pelkkää suitsutusta sillä osa faneista pitää sen prässäystä heikkolaatuisena.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit