A Trick Of The Tail
Tutustuin nuoruudessani 80-luvulla Genesis'en tuolloin uuteen tuotantoon. Vaikka näin heidän progeajan vinyylialbumeita joidenkin kaverieni luona, levyhyllyni Genesis-tuotanto koostui pelkästään CD-aikakauden julkaisuista. Kuuntelin kirjastosta lainaamani A Trick Of The Tailin ensimmäisen kerran 2010 sillä pari vuotta aiemmin se oli julkaistu tuplalevynä, jonkai kakkoslevy on kiinnostava DVD. Siltä löytyy kolme levyn alkuperäistä promofilmiä, live-esiintyminen vuodelta 1976, vuonna 2007 tehty bändihaastattelu sekä koko levy DTS monikanavamiksauksena. Vaikka ihastuin todella kiinnostavaan monikanavaiseen miksaukseen, päätyi levy silti hyllyyni perinteisenä stereo-LP:nä osana Genesis 1976-1982 vinyyliboxia. 

Phil Collinsin siirryttyä mikrofonitelineen eteen olisi voinnut uskoa bändin hakevan selvemmin uutta musiikillista suuntaa, mutta A Trick Of The Tail kuulostaa selvästi tutulta bändiltä. Peter Gabrielin teatraalisuus oli osa alkuperäisen bändin lavaesiintymistä. Vaikka Collins ei ollut samanlainen lavapersoona kuin bändin alkuperäinen ääni, studiossa hän kuulostaa jopa yllättävän samanlaiselta laulajalta kuin soolouralle lähtenyt Gabriel.

Kahden levyn A Trick Of The Tail löytyy myös boxilta Genesis 1976-1982. Studiolevyjen lisäksi hienossa laatikossa on bonuslevy, jolle on kasattua aikakauden harvinaisuudet. Niiden joukossa on Trick Of The Tailin sessioissa äänitetyn ja editoituna singlen b-puolelle laitettu It's Yourself. Ostamassani yli 100 euron hintaisessa vinyyliboxissa ei kuitenkaan ole mukana tuota bonuslevyä. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit