Blackmore, Ritchie

Ritchie Blackmoren lähes 50 vuotta kestäneen levytysuran kaikki merkittävät julkaisut löydät Deep Purple -sivuilta. Sieltä löytyvät myös hänen Deep Purplen ja Rainbow'n kanssa tekemien studio- live- ja iso joukko bootleglevyjen arvioita.Levyarvostelut

Tuotekuva

Green Bullfrog Sessions

1971

Deep Purplen entisen tuottajan Derek Lawrencen ohjaksissa vuoden 1970 alussa äänitetty levy jäi aikanaan anonyyminä esiintyneiden huippumuusikoiden osallistumisesta huolimatta vähälle huomiolle.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Rainbow: Ritchie Blackmore's Rainbow

1975

Rainbown esikoislevy on yksi omista Rainbow suosikeistani. Levyn lyyrinen tyyli ja melodisuus jaksaa edelleen viehättää.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Rainbow: Rising

1976

Tällä levyllä yhdistyy Ronnie James Dion upea laulu ja Ritchien johtama, upeasti svengaava ja tarvittaessa jyräävä bändi.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Rainbow: On Stage

1977

On Stage -livelevy todistaa Ritchie Blackmoren löytäneen itselleen täydellisen bändin toteuttamaan kitaristin näkemyksiä. Hänen rinnalla loistavat Ronnie James Dio ja Cozy Powell.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Rainbow: Long Live Rock And Roll

1978

Klassisen Blackmore-Dio-Powell kokoonpanon kolmas studiolevy ei ehkä ole saanut klassikon manttelia päälleen, mutta erinomaisen hyvä albumi se silti on.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Rainbow: Down To Earth

1979

Tällä levyllä Rainbow kuulostaa yhä erinomaiselta, mutta samalla yhtyeen soundi on aikaisempaa selvästi popahtavampi. Biisit ovat enimmäkseen lyhyitä ja iskeviä.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Rainbow: Finyl Vinyl

1986

Kasatessaan Deep Purplen uudelleen vuonna 1984, Ritchie Blackmore jäi velkaa Polydor levy-yhtiölle yhden Rainbow-levyn. Se kasattiin eri palasista sillisalaatin tapaan.

Lue arvostelu