Slade

Slade oli yksi 70-luvun alkupuolen glamrock-aallon menestyneimmistä bändeistä joka painui unholaan vuosikymmenen loppuun mennessä. Yhden loistavan festivaaliesiintymisen jälkeen bändi ikäänkuin heräsi kuolleista ja palasi 80-luvun alkupuolella takaisin suuren yleisön tietoisuuteen.Levyarvostelut

Tuotekuva

Beginnings

1969

Ambrose Slade nimellä startanneen Sladen esikoislevy ei tarjoa mitään erikoista kuuntelunautintoa. Se koostuu covereista, melko merkityksettömistä omista kappaleista sekä muutamasta instrumentaalista.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Play It Loud

1970

Epäonnistuneen esikoislevyn jälkeen Jimi Hendrix'in löytäjä, Sladen manageri Chas Chandler lyhensi bändin nimen muotoon Slade ja vaihtoi heidän imagonsa skinhead-tyyliin.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Slade Alive!

1972

Slade Alive! ilmestyi kolmen hittisinglen jälkeen joten albumin nousu Englannin listaneloseksi ei ollut yllätys. Yhä 40 vuotta myöhemmin se on yksi rokin historian hienoimmista keikkatallenteista.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Live At The Paris Theatre, London, August 17, 1972

2009

Sladen mahtavan In Concert esiintymisen lisäksi kahden CD:n paketissa on bändin radioesiintymisiä vuosilta 1969-1972.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Slayed?

1972

Kahden hittisinglen (ja yhden b-puolen) sisältämä joululevy sisältää useita samaa tasoa olevia albumiraitoja tehden levystä yhden Sladen parhaista.

Lue arvostelu
Tuotekuva

San Francisco 6.5.1973

Sladen Amerikan valloitus jäi usein lämppärin rooliin kuten tällä Concert Vaultin sivuilta kuunneltavissa olevalla keikalla.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Old New Borrowed and Blue

1974

Supermenestyksekkään kokoelmalevynsä sekä mahtavan joulusinglensä Merry Xmas Everybody jälkimainingeissa ilmestyi bändin vasta neljäs pitkäsoittolevy.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Slade in Flame

1974

Elokuva soundtrack aloitti kolmen vuoden hittiputken jälkeen bändin vajoamisen kohti vääjäämätöntä unohdusta glamrockin mentyä pois muodista. Levy sisältää silti yhden bändin parhaista biiseistä Far Far Away.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Lontoo 24.4.1975

Sladen kahdesta peräkkäisestä New Victoria Theatren keikoista jälkimmäinen äänitettiin BBC:lle

Lue arvostelu
Tuotekuva

San Francisco 4.8.1975

Sladen elokuvan In Flamen promokiertueella kuvattu keikka on katsottavissa Concert Vaultin nettisivuilta.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Nobody's Fools

1976

Bändin siirryttyä asumaan Yhdysvaltoihin heidän musiikki muuttui ja Nobody's Fool poikkeaakin selvästi bändin aiemmista levyistä. Huonosti menestynyt levy on silti ehyt kokonaisuus.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Dover 30.7.1976

Sladen puhditon keikka on kuunneltavissa Concert Vaultin nettisivuilta.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Whatever Happened to Slade

1977

Kahden Amerikassa vietetyn vuoden jälkeen Slade palasi kotimaahansa Englantiin keskellä suurta punk-vuotta 1977. Levyn nimi on todella osuva sillä bändi on sillä täysin hukassa.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Slade Alive, Vol. 2

1978

Amerikassa syksyllä 1976 ja Englannissa seuraavana keväänä äänitetty livelevy ei onnistu samalla tavoin kuin alkuperäinen Alive.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Return To Base....

1979

Uransa ehdottomassa suosion pohjakosketuksessa ollut Slade julkaisi syksyllä 1979 kymmenennen albuminsa, joka ei kiinnostanut tuolloin ketään.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Reading '1980 (2*EP)

1980

Unohduksiin painunut Slade pääsi esiintymään nuoren heavy-yleisön eteen Ozzy Osbournen peruttua oman tulonsa festivaaleille. Kokenut nelikko käytti tilaisuutensa ja loistava keikka nosti heidät takaisin musabisneksen keskiöön.

Lue arvostelu
Tuotekuva

We'll Bring The House Down

1981

Vain neljä uutta biisiä sisältävä levy on härski rahastuslevy puoli vuotta aiemmin Reading'in festareille yllätyspaluun tehneeltä Sladelta.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Till Deaf Do Us Part

1981

Slade tajuaa raudan käsittelystä ainakin sen, että se on tehtävä silloin kun metalli on kuumaa. Uudelle kuulijakunnalle suunnattu levy on bändin historian raskain.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Slade on Stage

1982

Uuden tulemisen kunniaksi julkaistulla livellä on vain yksi puute. Se on 41 minuuttisena liian lyhyt. Meno on rajua ja aiempiin liveihin verrattuna Sladen sointi on raskaampaa.

Lue arvostelu
Tuotekuva

The Amazing Kamikaze Syndrome

1983

Kaksi menestynyttä sinkkua poikinut levy palautti Sladen takaisin suuren yleisön tietoisuuteen. Samalla se on selvä askel kohti edellisen levyn hard rockista kohti aikakauden koneellista valtavirtahumppaa.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Rogues Gallery

1985

Turhankin hittihakuinen albumi on kieltämättä tyylikäs, mutta valitettavan särmätön. Kiertuetoiminnan lopettanut bändi ei onnistunut säilyttämään muutaman vuoden takaista suosiotaan ja palasi levyn jälkeen marginaaliin.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Crackers – The Christmas Party Album

1985

Uutta, vanhaa, liveä ja lainaa sisältävä bailualbumi oli ilmestyessään selvä vastaveto ylituotetulle Rogues Gallerylle.

Lue arvostelu
Tuotekuva

You Boyz Make Big Noize

1987

Alkuperäisen Sladen viimeiseksi jäänyt levy jättää bändistä positiivisen kuvan. 80-luvun tuotanto ei ehkä innosta bändin vanhoja faneja, mutta musiikillisesti bändi palaa tällä levyllä selvästi menestyvuosiensa tyyliin.

Lue arvostelu