Van Der Graaf Generator

Van Der Graaf Generator on brittiläinen Peter Hammillin luotsaama, jo 60-luvulla aloittanut progebändi. Yhtye teki reunionin vuonna 2004 ja siitä asti julkaissut aktiivisesti uutta musiikkia.
Nykyään Hammillin kanssa bändissä soittavat Guy Evans - rummut ja Hugh Banton - koskettimet.Levyarvostelut

Tuotekuva

Pawn Hearts

1971

Pawn Hearts oli Van Der Graaf Generatorin uran huippu. Valitettavasti sen tuoma menestys hajoitti yhtyeen. Remasteroitu CD kannattaa hankkia paitsi parempien soundien, myös bonuskappaleiden takia.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Godbluff

1975

Godbluff on hienointa ja rujointa progea mitä tuohon maailman aikaan oli tehty. Tällä levyllä ei ole heikkoa, saati tylsää vaihetta. Sillä ei ole yhtään turhaa hetkeä. Hanki vuoden 2005 remasteroitu CD.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Vital

1978

Vuonna 2005 julkaistu, laajennettu ja remasteroitu versio Van Der Graafin live-levystä Vital on yhtä kova kuin Deep Purplen Made In Japan. Vuoden 1989 CD:ltä puuttuivat Sci-Finance ja Peter Hammillin Nadir's Big Chance.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Time Vaults

1982

Vuonna 1982 ensimmäisen kerran, vain kasettina, julkaistu Time Vaults on kokoelma eri aikakausien Van Der Graaf Generator -äänityksiä. Kyseessä ei ole kunnollinen live- eikä demokokoelma. Vain kovimmille diggareille!

Lue arvostelu
Tuotekuva

Present

2005

Van Der Graaf Generator kuulosti vuoden 2005 paluulevyllään aivan itseltään. Ihmekös tuo kun mukana olivat kaikki ns. perusjäsenet, Hammill, Jackson, Banton ja Evans.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Real Time

2007

Tupla-CD Real Time, joka myös Reunion Concert -nimellä tunnetaan, on hieno läpileikkaus yhtyeen urasta.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Trisector

2008

En arvannut yhtyeen tekevän enää Over The Hillin veroista progevyörytystä. Jos avausraitaa ei lasketa, tältä levyltä ei löydy huonoa kappaletta.

Lue arvostelu
Tuotekuva

A Grounding In Numbers

2011

A Grounding In Numbers on Van Der Graaf Generatorin kolmas studio-levy sitten vuoden 2005 reunionin. Äkkiseltään, parin kuuntelukerran jälkeen, se kuulostaa uusista levyistä parhaalta.

Lue arvostelu