Taj Mahal

New Yorkin Harlemissa vuonna 1942 syntynyt Henrt Saint Fredericks työskenteli 60-luvulla useiden vanhan polven bluesveteraanien kanssa. Hänen oma profiilinsa ei ole yhtä korkea kuin pitkä ja menestyksekäs ura antaisi syytä. Tai Mahal on musiikissaan yhdistänyt perinteiseen bluesiin erilaisia musiikillisia suuntauksia.Levyarvostelut

Tuotekuva

Newport 28.7.1968

Taj Mahalin festariesiintyminen on kuunneltavissa Concert Vaultin nettisivuilta.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Rising Sons: Los Angeles 28/29.5.1965

Taj Mahal ja Ry Cooder palkkasivat bändiinsä kokeneen jazz-rumpali Ed Cassidyn (tuleva Spirit), jonka ainoat Rising Sons -äänitykset tehtiin bändin vakioklubilla.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Rising Sons

1992

Ry Cooderin ja Taj Mahalin yhteinen bändi Rising Sons julkaisi vuonna 1964 yhden singlen. Bändin vuonna 1966 äänittämä albumi jäi keskeneräiseksi ja se julkaistiin vasta 26 vuotta myöhemmin.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Los Angeles 26.2.1967

Taj Mahalin mielenkiintoinen soolokeikka Rising Sons'in hajoamisen ja oman bändin perustamisen väliseltä ajalta on kuunneltavissa Concert Vaultin

Lue arvostelu
Tuotekuva

Taj Mahal

1968

Taj Mahal julkaisi esikoislevynsä Rising Sons -yhtyeen hajottua. Ry Cooperin lisäksi blues-standardeista koostuva albumi nostaa esille lahjakkaan kitaristin Jesse Ed Davis'in.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Rock And Roll Circus (DVD & CD)

1996

Joulukuussa 1968 kuvattu Rolling Stones -keikka joutui bändin toimesta hyllylle. TV-produktio todisti nimittäin, että pitkään lavoilta poissa ollut bändi ei ollut parhaassa iskussaan.

Lue arvostelu
Tuotekuva

The Natch'l Blues

1968

Taj Mahalin toinen vuoden 1968 albumi ilmestyi jouluaaton aattona ja oli blues-fanille kelpo lahja.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Giant Step / De Old Folks Home

1969

Kahden hyvin erilaisen LP:n yhdistelmää pidetään usein Taj Mahalin uran parhaana albumina.

Lue arvostelu
Tuotekuva

The Real Thing

1971

Uusia musiikillisia uria avaava tuplalive yllättää esimerkiksi kariabialaissävyillään, mutta ei ole yhtä onnistunut kuin Taj Mahalin kolme ensimmäistä studiolevyä.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Crossroads Guitar Festival 2013 (video & audio)

2013

Eric Claptonin perustaman säätiön viides hyväntekeväisyyskonsertti pidettiin kahtena huhtikuun iltana New Yorkin Madison Square Gardenissa.

Lue arvostelu