Who (The)

The Who tunnetaan 60-luvun puolenvälin pop-hiteistään, energisestä lavashowsta, mutta myös loisteliaista albumikokonaisuuksista. Puolet bändin jäsenien soittaessa yläkerran orkesterissa, elossa olevat laulaja Roger Daltrey ja kitaristi Pete Townshend jatkavat bändin pyörittämistä.Levyarvostelut

Tuotekuva

My Generation

1965

Kolmannen singlensä mukaan nimetty Who'n esikoisalbumi esittelee myöhemmin tutuksi tulleen vahvasti amerikkalaiseeen rhythm & bluesiin rakentuvan Who-soundin.

Lue arvostelu
Tuotekuva

A Quick One

1966

The Who ryhtyi toisella levyllään pop-bändiksi. Jokaisen jäsenen osallistuminen biisien tekoon ja laulamiseen on valitettavan teennäinen ratkaisu.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Monterey 18.6.1967 (DVD & CD)

1997

Montereyn ilmaisfestivaali jäi pop-historiaan Jimi Hendrix'in ja Janis Joplinin läpimurtona. Myös The Who noteraattiin raivoisan keikkansa jälkeen amerikkalaismediassa.

Lue arvostelu
Tuotekuva

The Who Sell Out

1967

The Who'n ensimmäinen konseptialbumi pilkkaa mainosmaailmaa (minne myös he olivat tehneet musiikkia). Hienojen kansien sisältä löytyy musiikillisesti vahva levy.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Live At The Fillmore East 1968

2018

Suunniteltu livelevy toteutui 50 vuotta myöhemmin.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Tommy

1969

Rockin historian ensimmäinen ooppera on The Who'n pitkän uran menestynein albumi.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Live At Leeds

1970

Yksi The Whon rakastetuimmista levyistä on alkuperäisessä muodossaan hurja, lyhyt ja hengästyttävän tiivistunnelmainen livelevy. Se on sittemmin julkaistu useaan kertaan laajennettuna.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Live At Hull

2012

Who'n ensimmäinen konserttitallenne Live At Leeds kuuluu rockin historian tärkeimpiin livelevyihin. Bändin seuraavan illan Hullin keikka epäonnistui teknisesti ja se jäi arkistoihin. Uusi teknologia auttoi sen julkaisussa.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Live At The Isle Of Wight Festival 1970 (DVD & CD)

1996

The Who esiintyy kotikentällään 600.000 ihmisen edessä. Kahteen kertaan julkaistun keikan keltakantinen Blu-ray on ehdoton kuvallinen lavadokumentti bändin suuruden ajoilta.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Who's Next

1971

Rock-ooppera Lifehousen raunioista ja sen sessioissa syntynyt Who-albumi on bändin parhaiten menestynyt ja ehein albumi.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Quadrophenia

1973

The Who julkaisi toisen rock-oopperansa neljä vuotta Tommyn jälkeen.

Lue arvostelu
Tuotekuva

The Who By Numbers

1975

Kymmenen vuotta esikoislevyn jälkeen julkaistu albumi on heidän viimeinen todella merkittävä kokonaisuus.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Live In Texas '75 (video)

2012

The Who starttasi 20.11.1975 massiivisen USA-kiertueen Houstonista, Texasista. Keikan kuvanauhojen laatu on heikohko mutta keikan intensiivisyys korjaa asiaa.

Lue arvostelu